Πιλότοι των Ethiopian Airlines αποκοιμήθηκαν με αποτέλεσμα να χάσουν την προσγείωση - «Βαθιά ανησυχητικό»

Πιλότοι των Ethiopian Airlines αποκοιμήθηκαν με αποτέλεσμα να χάσουν την προσγείωση - «Βαθιά ανησυχητικό» Facebook Twitter
0

Δύο πιλότοι πιστεύεται πως αποκοιμήθηκαν στο πιλοτήριο, χάνοντας την προσγείωσή τους κατά τη διάρκεια πτήσης από το Σουδάν στην Αιθιοπία, σύμφωνα με τον ιστότοπο εμπορικής αεροπλοΐας Aviation Herald. 

Το συμβάν έλαβε χώρα σε πτήση boeing 737-800 των Αιθιοπιακών Αερογραμμών που είχε απογειωθεί από το Χαρτούμ με προορισμό την Αντίς Αμπέμπα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα «οι δύο πιλότοι αποκοιμήθηκαν και το αεροσκάφος συνέχισε να πετά εκτός εμβέλειας καθόδου». 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το ίδιο ρεπορτάζ, το αεροσκάφος πετούσε στον αυτόματο πιλότο στα 37.000 πόδια, χάνοντας τη διαδικασία καθόδου και αποτυγχάνοντας να προσγειωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο Μπόουλ της Αντίς Αμπέμπα. 

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με το πιλοτήριο. Ωστόσο, σήμανε συναγερμός όταν το αεροπλάνο προσπέρασε τον διάδρομο, συνεχίζοντας τη διαδρομή του. 

Η πτήση μπήκε στη διαδικασία καθόδου, προσγειωνόμενο με ασφάλεια 25 λεπτά αργότερα.

«Το εμπλεκόμενο προσωπικό απομακρύνθηκε από τις πτήσεις για περαιτέρω έρευνα. Θα ληφθούν κατάλληλα πειθαρχικά μέτρα βάσει έκβασης της έρευνας. Η ασφάλεια ήταν και θα παραμείνει η πρώτη μας προτεραιότητα» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η αεροπορική εταιρεία. 

«Βαθιά ανησυχητικό» 

Ο ειδικός αναλυτής πτήσεων, Άλεξ Μαχαίρας εξέφρασε μέσω Twitter το σοκ του για το «βαθιά ανησυχητικό συμβάν», όπως το χαρακτήρισε, που ενδέχεται να είναι αποτέλεσμα της εξάντλησης των πιλότων. 

«Η εξάντληση των πιλότων δεν είναι κάτι νέο, και συνεχίζει να αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές απειλές στην αεροπορική ασφάλεια διεθνώς» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Το συμβάν έρχεται λίγους μήνες μετά την προειδοποίηση πιλότων των Southwest Airlines και Delta Air Lines πως η εξάντληση των κυβερνητών αεροσκαφών βρίσκεται σε άνοδο, κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα ώστε να μην καταλήξει σε λάθη επικίνδυνα για την ασφάλεια των επιβατών. 

«Η κόπωση, έντονη και αθροιστική, έχει καταστεί η υπ'αριθμόν ένα απειλή ασφαλείας για την Southwest Airlines» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας. 

Με πληροφορίες από CNN
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ