Πήγε να σκορπίσει τις στάχτες του πατέρα της, στήθηκε επιχείρηση διάσωσης με ελικόπτερο

Πήγε να σκορπίσει τις στάχτες του πατέρα της, στήθηκε επιχείρηση διάσωσης με ελικόπτερο Facebook Twitter
0

Όταν η Κίτι Χάρισον αποφάσισε να πει το τελευταίο «αντίο» στον πατέρα της, δεν περίμενε ότι θα ζούσε μια περιπέτεια και πως στο τέλος θα απαιτούνταν ελικόπτερο για τη διάσωσή της. 

Η 32χρονη πήγε στην κορυφή του Τρίφαν, ενός εκ των ψηλότερων βουνών της Ουαλίας, για να σκορπίσει τις στάχτες του πατέρα της. Μετά την επιχείρηση διάσωσης επτά ωρών, με ελικόπτερο και ομάδα 12 ατόμων, σίγουρα δεν θα ξεχάσει αυτή την ημέρα. 

Αφού σκόρπισε τις στάχτες του πατέρα της, η Κίτι Χάρισον είχε διανύσει το ένα τρίτο της διαδρομής κατάβασης από την κορυφή ύψους 917 μέτρων, όταν έγινε το ατύχημα. Έχασε την ισορροπία της, γλίστρησε και κατέληξε πάνω σε μια μικρή προεξοχή, σε ύψος 91 μέτρων

Αν είχε πέσει από την άλλη πλευρά, θα είχε γλιστρήσει για πολλά περισσότερα μέτρα και «δεν είμαι σίγουρη ότι θα βρισκόμουν σήμερα εδώ», δήλωσε στο BBC η 32χρονη, που είναι έμπειρη ορειβάτισσα. 

Διασώστες εντόπισαν την περιοχή όπου βρισκόταν μέσω του GPS του τηλεφώνου της και στη συνέχεια την είδε το πλήρωμα του ελικοπτέρου. Εξαιτίας της μορφολογίας του εδάφους και των ανέμων, το ελικόπτερο δεν μπορούσε να πλησιάσει στο σημείο όπου βρισκόταν. Έτσι, κατέβηκαν προς το μέρος της διασώστες με σχοινιά και έπειτα από επτά ώρες η περιπέτειά της είχε αίσιο τέλος. «Είναι οι ήρωές μου», είπε για τους ανθρώπους που την έσωσαν. 

Στις δηλώσεις της, εξομολογήθηκε ότι φοβόταν πως κανένας δεν θα την έβρισκε. «Όσο περνούσε η ώρα, έτρεμα από το κρύο και την υγρασία και δεν μπορούσα να κουνηθώ. Τα πόδια μου ήταν κουρασμένα και έτρεμαν. Σκεφτόμουν ότι θα έπεφτα προτού με βρουν», ανέφερε περιγράφοντας τις σκέψεις της προτού την εντοπίσουν οι διασώστες. 

«Όταν οι διασώστες μου είπαν ότι μαζί τους ήταν και συνεργείο του BBC, ένα κομμάτι μου σκέφτηκε “δεν με νοιάζει ποιος είναι μαζί σας, απλά πάρτε με από αυτό το βουνό”», δήλωσε η Χάρισον. Αλλά, μια άλλη φωνή μέσα της είπε «κλασικά, είχα μια κακή ημέρα και αυτή είναι η στιγμή που ήρθε το BBC να με δει». 

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Πέφτοντας, είχε σκίσει το κολάν της. «Σκεφτόμουν, “παρακαλώ, μην δείξετε τα οπίσθιά μου στην τηλεόραση, θα με σκοτώσει η μαμά μου”», δήλωσε. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Εκατοντάδες πολίτες σχεδιάζουν να διαδηλώσουν στα εγκαίνια του νέου αμερικανικού προξενείου

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τις δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ, Τζεφ Λάντρι, ότι «ήρθε η ώρα η Ουάσινγκτον να επαναφέρει το αποτύπωμά της» στην αρκτική περιοχή
THE LIFO TEAM