Πέθανε ο σχεδιαστής της Louis Vuitton, Virgil Abloh, από καρκίνο

Πέθανε ο Virgil Abloh μετά από μάχη με τον καρκίνο Facebook Twitter
Instagram
0

Ο Virgil Abloh, ιδρυτής της Off-White και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Louis Vuitton Homme, έφυγε από τη ζωή στα 41 του χρόνια μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Την είδηση του θανάτου ανακοίνωσε τόσο η οικογένειά του μέσα από τον λογαριασμό του σχεδιαστή στο Instagram, όσο και ο όμιλος LVMH.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση στον λογαριασμό του στο Instagram, o Virgil Abloh έδινε για περισσότερα από δύο χρόνια μάχη με τον καρκίνο, παλεύοντας γενναία με μια σπάνια, επιθετική μορφή, το καρδιακό αγγειοσάρκωμα. Επέλεξε να υπομείνει τη μάχη του ιδιωτικά από τη διάγνωσή του το 2019, υποβλήθηκε σε πολυάριθμες δύσκολες θεραπείες, όλες ενώ διευθύνει πολλά σημαντικά ιδρύματα που καλύπτουν τη μόδα, την τέχνη και τον πολιτισμό.

«Είμαστε σοκαρισμένοι με αυτά τα τρομερά νέα», έγραψε ο πρόεδρος του γκρουπ Bernard Arnault σε ένα δελτίο τύπου, «ο Virgil δεν ήταν μόνο ένας σχεδιαστής ιδιοφυΐα, ένας οραματιστής, ήταν επίσης μια όμορφη ψυχή και ένας άνθρωπος με μεγάλη σοφία».

Ο σχεδιαστής έγραψε ιστορία ως ο πρώτος μαύρος καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Louis Vuitton, αναλαμβάνοντας τον ρόλο από τον Kim Jones. Συχνά έλεγε, «Ό,τι κάνω είναι για την 17χρονη εκδοχή του εαυτού μου», πιστεύοντας βαθιά στη δύναμη της τέχνης ως δύναμη έμπνευσης στις μελλοντικές γενιές.

Συνεργαζόμενος με κολοσσούς, από τη Nike μέχρι την Ikea, την Perrier και τη Mercedes-Benz, διεσταύρωσε τη μόδα με άλλους τομείς. Οι παραδοσιακοί της μόδας δεν διασκέδασαν, είχε πει στον Observer το 2019, «Όταν έδειχνα στην εβδομάδα μόδας, ο κόσμος έλεγε, «αυτό δεν είναι μόδα».

Το 2012, ο σχεδιαστής ίδρυσε τον οίκο Off-White, έναν από τους πιο επιδραστικούς οίκους της σύγχρονης μόδας. Το 2018, ο Virgil Abloh ξεκίνησε να γράφει ιστορία στον οίκο Louis Vuitton ως ο πρώτος Αφροαμερικανός σχεδιαστής μόδας που αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση των ανδρικών συλλογών του οίκου. Στην πρώτη του εμφάνιση τον Ιούνιο του ίδιου έτους σηματοδότησε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της μόδας: τη στιγμή που τα streetwear κατέκλυσαν τις  αίθουσες των πολυτελών brands, που μέχρι εκείνη την στιγμή είχαν μια τελείως διαφορετική αισθητική.

Ο Virgil Abloh ήταν παντρεμένος με τη Shannon Abloh και μαζί είχαν αποκτήσει δύο παιδιά, τη Lowe Abloh και τον Grey Abloh. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ