Πέθανε ο Τσαντ ΜακΚουίν, ο «Ολλανδός» του «Karate Kid» και γιος του Στιβ ΜακΚουίν

Πέθανε ο Τσαντ ΜακΚουίν, ο «Ολλανδός» του «Karate Kid» και γιος του Στιβ ΜακΚουίν Facebook Twitter
Chad McQueen/ Φωτ.: EPA
0

Σε ηλικία 63 ετών απεβίωσε ο Τσαντ ΜακΚουίν, γιος του αείμνηστου θρύλου των αγώνων και του κινηματογράφου, Στιβ ΜακΚουίν. Ο ηθοποιός και οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων άφησε την τελευταία του πνοή την Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, στο Παλμ Σπρίνγκς της Καλιφόρνια.

Η οικογένειά του επιβεβαίωσε την είδηση μέσω ανάρτησης στο Instagram, ενώ η αιτία θανάτου δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί. «Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του πατέρα μας, Τσαντ ΜακΚουίν. Η αξιοσημείωτη ζωή του ως στοργικός πατέρας και η αφοσίωσή του στη μητέρα μας αποτελούν πραγματικό παράδειγμα μιας ζωής γεμάτης αγάπη και αφοσίωση», αναφέρεται στη δήλωση της οικογένειας.

«Το πάθος του για τους αγώνες όχι μόνο ανέδειξε το εξαιρετικό ταλέντο του, αλλά υπήρξε και ένας τρόπος για να τιμήσει την κληρονομιά του πατέρα του, ως απόδειξη των αξιών που του είχε εμφυσήσει», προσθέτει η δήλωση.

Τσαντ ΜακΚουίν: Μια εμβληματική παρουσία στην ποπ κουλτούρα

Ο Τσαντ ΜακΚουίν έγινε γνωστός για τον ρόλο του «Ολλανδού» στην ταινία "The Karate Kid" του 1984 και στη συνέχειά της, "The Karate Kid Part II". Ο χαρακτήρας του ως μέλος της ομάδας Cobra Kai υπήρξε μια από τις πιο εμβληματικές παρουσίες στην ποπ κουλτούρα της δεκαετίας του '80, με τον «Ολλανδό» να ενσαρκώνει μια σκληρή και ανελέητη στάση, ενθαρρύνοντας τον «Τζόνι Λόρενς» να επιτεθεί στον «Ντάνιελ Λαρούσο» στον χορό του Halloween.

Στη δεύτερη σεζόν της τηλεοπτικής σειράς «Cobra Kai», αποκαλύπτεται ότι ο «Ολλανδός» βρίσκεται στη φυλακή. Αν και υπήρξαν συζητήσεις για την πιθανή επιστροφή του ΜακΚουίν στη σειρά, φημολογείται ότι προβλήματα προγραμματισμού εμπόδισαν την επανεμφάνισή του.

Από τον κινηματογράφο στις πίστες αγώνων

Εκτός από το «Karate Kid», ο ΜακΚουίν πρωταγωνίστησε σε ταινίες όπως "Death Ring," "Firepower," και "Red Line," προτού αποσυρθεί από τη βιομηχανία του κινηματογράφου για να ακολουθήσει καριέρα στους αγώνες σπορ αυτοκινήτων τη δεκαετία του 1990. Η τελευταία του εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη ήταν στην ταινία του 2001 "Fall: The Price of Silence."

Αφοσιωμένος στους αγώνες, συμμετείχε σε διεθνείς διοργανώσεις όπως οι 24 ώρες του Λε Μαν και της Ντεϊτόνα, προτού τραυματιστεί σοβαρά σε μια σειρά από ατυχήματα πίσω από το τιμόνι.

Στην προσωπική του ζωή, ο Τσαντ ΜακΚουίν παντρεύτηκε το 1993 την Τζίνι Γκαλμπρέιθ, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, τον Τσέις και τη Μάντισον.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / ΟΗΕ: Οι δαπάνες των ΗΠΑ για τον πόλεμο στο Ιράν θα μπορούσαν να έχουν σώσει 87 εκατ. ζωές

«Κατακλυσμική» χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής υπηρεσίας του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός της υπηρεσίας του έχει μειωθεί κατά περίπου 50%
ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ
ΡΩΣΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Διεθνή / Ρωσία και Βόρεια Κορέα συνδέονται πλέον μέσω οδικής γέφυρας

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν ενισχυθεί εν μέσω της πλήρους εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τη Μόσχα και την Πιονγιάνγκ να εμβαθύνουν τους οικονομικούς, πολιτικούς, πολιτιστικούς και στρατιωτικούς δεσμούς τους
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Ποιος είναι ο 88χρονος που αγκάλιασε - «Εκπλήρωσε την επιθυμία της αποθανούσας συζύγου του», γράφουν διεθνή ΜΜΕ

Το βίντεο που καταγράφει την πριγκίπισσα να αγκαλιάζει τον ηλικιωμένο κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση της βασίλισσας Ελισάβετ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ

Διεθνή / «Στον πάγο» η αποστολή Βανς στο Ισλαμαμπάντ – Χωρίς απάντηση από την Τεχεράνη οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ–Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεκκίνησης της αποστολής ακόμη και άμεσα, εφόσον η Τεχεράνη δώσει σήμα ότι είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς κατάφερε το Πακιστάν να γίνει ένας απρόσμενος ειρηνοποιός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν;

Μια πυρηνική δύναμη που δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στον πόλεμο του Ιράν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM