Πέθανε ο συνθέτης Klaus Schulze, πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής

Πέθανε ο Klaus Schulze: Ο Γερμανός πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: GETTY IMAGES
0

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών ο Γερμανός συνθέτης Klaus Schulze, πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η οικογένεια του με μία ανάρτηση στο Facebook.

«Αγαπητοί θαυμαστές, Με βαθιά λύπη πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι ο Κlaus, χθες 26 Απριλίου του 2022 σε ηλικία 74 ετών μετά από μακρά ασθένεια, αν και ξαφνικά και απροσδόκητα πέθανε.

Αφήνει πίσω του όχι μόνο μια μεγάλη μουσική κληρονομιά, αλλά και μία σύζυγο, δύο γιους και τέσσερα εγγόνια» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η οικογένειά του.

«Χάσαμε και θα μας λείψει ένας καλός προσωπικός φίλος – ένας από τους πιο σημαντικούς συνθέτες ηλεκτρονικής μουσικής – ένας άνθρωπος με πεποίθηση και ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης. Οι σκέψεις μας αυτή την ώρα είναι με τη γυναίκα, τους γιους και την οικογένειά του.

»Η πάντα χαρούμενη φύση του, το καινοτόμο πνεύμα του και το εντυπωσιακό έργο του παραμένουν ανεξίτηλα ριζωμένα στις αναμνήσεις μας» δήλωσε ο Frank Uhle διευθύνων σύμβουλος της δισκογραφικής SVP, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο Schulze, ο οποίος χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Richard Wahnfried, γεννήθηκε στο Βερολίνο στις 4 Αυγούστου 1947 και το 1968-1969 βρέθηκε να παίζει τύμπανα στο βερολινέζικο συγκρότημα Psy Free, μέχρι που συνάντησε τον Edgar Froese των Tangerine Dream στο Zodiac Club του Δυτικού Βερολίνου.

Το Zodiak Free Arts Lab ή Zodiac Club, ήταν ένας πολύ χώρος καλλιτεχνικής δημιουργίας τον οποίον είχε ιδρύσει ο μουσικός, Conrad Schnitzler, το άλλο μέλος των Tangerine Dream, μαζί με τον Hans-Joachim Roedelius.

Το 1970 ο Schulze αποχώρησε από τους Tangerine Dream για να σχηματίσει τους Ash Ra Tempel, πριν ξεκινήσει το σόλο καριέρα του, με περισσότερα από 60 άλμπουμ που κυκλοφόρησαν σε πέντε δεκαετίες.

Η πρώτη του σόλο δουλειά ήταν το Irrlicht το 1972.

Η μουσική του άνοιξε το δρόμο προς τα είδη techno και trance, χαρίζοντάς του τον τίτλο του πρωτοπόρου της ηλεκτρονικής μουσικής.

Το 1975 πραγματοποίησε την πρώτη του περιοδεία στην Γαλλία και ανέλαβε την παραγωγή των Γιαπωνέζων Far East Family Band, στο οποίους έπαιζε πλήκτρα ο Kitaro.


Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το άλμπουμ Timewind.

Με πληροφορίες από The Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Ο Ερίκ Σιοτί των Ρεπουμπλικανών καθαιρέθηκε για τη σύμπλευση με τη Λεπέν και αρνείται να φύγει

Διεθνή / Γαλλία: Ο Ερίκ Σιοτί των Ρεπουμπλικανών καθαιρέθηκε για τη σύμπλευση με τη Λεπέν και αρνείται να φύγει

Οι σκηνές έξω από τα κλειδωμένα γραφεία των Ρεπουμπλικανών μαρτυρούν το χάος που επικρατεί στη γαλλική πολιτική σκηνή, μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών
NEWSROOM