Ο Alber Elbaz, ο οποίος συνεργάστηκε με μεγάλους οίκους μόδας, συμπεριλαμβανομένου του Yves Saint Laurent πέθανε σήμερα σε ηλικία 59 ετών στο Παρίσι.

 

Ο θάνατός του, η αιτία του οποίου δεν είναι ακόμη γνωστή, επιβεβαιώθηκε από τον Richemont, τον όμιλο που περιλαμβάνει την πρόσφατη επιχείρηση του Elbaz, την AZ Factory.

 

 

Ο Alber Elbaz ήταν Ισραηλινός σχεδιαστής μόδας γεννημένος στο Μαρόκο, και ιδρυτής της ετικέτας AZ Factory με την υποστήριξη του Richemont. Υπήρξε στο παρελθόν ο δημιουργικός διευθυντής του Lanvin στο Παρίσι από το 2001 έως το 2015 και συνεργάστηκε με πολλούς οίκους μόδας, όπως οι Geoffrey Beene, Guy Laroche και Yves Saint Laurent. Μετά από ένα «κενό» σχεδόν 5 ετών, ο σχεδιαστής είχε επιστρέψει φέτος με νέα κολεξιόν.

 

Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας Alber Elbaz
Lanvin, Paris Men Fashion Week S/S 2016 by designer Alber Elbaz

 

«Έχω χάσει όχι μόνο έναν συνάδελφο αλλά και έναν αγαπημένο φίλο», δήλωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος του ομίλου, Γιοχάν Ρούπερτ σε δήλωσή του.

 

«Ο Alber ήταν μια από τις πιο λαμπρές και αγαπημένες προσωπικότητες της βιομηχανίας της μόδας. Πάντα τον θαύμαζα για την ευφυΐα, την ευαισθησία, την γενναιοδωρία και την ανεξέλεγκτη δημιουργικότητά του. Ήταν ένας άνθρωπος με ζεστασιά και ταλέντο, και το μοναδικό του όραμα, η αίσθηση της ομορφιάς και η ενσυναίσθηση αφήνουν το ανεξίτηλο αποτύπωμα της πορείας του» πρόσθεσε.