Πέθανε ο σαιξπηρικός ηθοποιός Antony Sher

Πέθανε ο σαιξπηρικός ηθοποιός sir Antony Sher Facebook Twitter
Getty Images
0

Ο σερ Antony Sher, ο καταξιωμένος σαιξπηρικός ηθοποιός που πρωταγωνίστησε ως Dr. Moth στην ταινία του 1998 Shakespeare in Love, πέθανε σε ηλικία 72 ετών.

Η Royal Shakespeare Company ανακοίνωσε την είδηση του θανάτου του την Παρασκευή και αποκάλυψε ότι ο Sher διαγνώστηκε με καρκίνο σε τελικό στάδιο νωρίτερα φέτος.

Το RSC εξέδωσε μια δήλωση λέγοντας ότι «Είμαστε βαθιά λυπημένοι με αυτά τα νέα και οι σκέψεις και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια είναι με τον Gregory, την οικογένεια του Anthony και τους φίλους τους αυτή την σπαρακτική στιγμή.

Ο Antony είχε μια μακρά σχέση με το RSC και μια τεράστια καριέρα στη σκηνή και στην οθόνη. Η τελευταία παραγωγή του Antony με την RSC ήταν στο Kunene and The King, γραμμένο από τον φίλο και συνάδελφό του Νοτιοαφρικανό ηθοποιό, συγγραφέα και ακτιβιστή John Kani.

»Ο Antony αγαπήθηκε βαθιά και ήταν ηθοποιός που θαύμαζαν πάρα πολύ οι συνάδελφοί του. Ήταν ένα πρωτοποριακό πρότυπο για πολλούς νέους ηθοποιούς και είναι αδύνατο να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι πια μαζί μας» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Γεννημένος στο Κέιπ Τάουν, εντάχθηκε στο RSC το 1982 αφού μετακόμισε στη Βρετανία στα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Τρία χρόνια μετά την ένταξή του στο RSC, ο Sher ερμήνευσε απέκτησε έναν καινοτόμο ρόλο ως ο διψασμένος για εξουσία Ριχάρδος ο 3ος. Η μοναδική του ερμηνεία του χάρισε το βραβείο Laurence Olivier για τον καλύτερο ανδρικό ρόλο.

Το ίδιο βραβείο κέρδισε και μετά την ερμηνεία του στο έργο Stanley το 1997. Αυτή η παράσταση, στο Εθνικό Θέατρο και στο Μπρόντγουεϊ, του χάρισε επίσης μια υποψηφιότητα για βραβείο Tony.

Μερικοί από τους άλλους σαιξπηρικούς ρόλους που υποδύθηκε ήταν οι Φάλσταφ στον Ερρίκο Δ', Σάιλοκ στον Έμπορο της Βενετίας, Ιάγος, Οθέλλος, Βασιλιάς Ληρ και πολλοί άλλοι.

Ο Sher τιμήθηκε με τον τίτλο του ιππότη το 2000 και υπήρξε ο αγαπημένος ηθοποιός του πρίγκιπα Κάρολου ενώ είχε πολλούς ρόλους στην τηλεόραση, συμπεριλαμβανομένης της σειράς του BBC The History Man.

Εκτός από το Shakespheare in Love, άλλοι κινηματογραφικοί του ρόλοι ήταν οι Mrs. Brown και Churchill: The Hollywood Years.

Μαζί με τον σύζυγός του, Γκρέγκορι Ντόραν, έγιναν ένα από τα πρώτα ζευγάρια που έκαναν σύμφωνο συμβίωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, από την νομιμοποίηση των ομόφυλων ζευγαριών το 2005.

Το ζευγάρι, που συνεργάστηκε σε πολλά έργα μαζί, παντρεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2015, σχεδόν δύο χρόνια αφότου το Ηνωμένο Βασίλειο νομιμοποίησε τους γάμους ομοφυλοφίλων.

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και ο πρίγκιπας Κάρολος με ανάρτησή του.

Με πληροφορίες του ET

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρτυρίες για τον φονικό σεισμό 6R στο Αφγανιστάν: «Υπάρχει θάνατος σε κάθε σπίτι, παιδιά και γυναίκες ούρλιαζαν»

Διεθνή / Μαρτυρίες για τον φονικό σεισμό 6R στο Αφγανιστάν: «Υπάρχει θάνατος σε κάθε σπίτι, παιδιά και γυναίκες ούρλιαζαν»

Ένας άνδρας είπε πως 10 συγγενείς του, συμπεριλαμβανομένων των πέντε παιδιών του, σκοτώθηκαν - Τουλάχιστον πέντε ισχυροί μετασεισμοί - Έρευνες σε απομονωμένες, ορεινές περιοχές
LIFO NEWSROOM
Σικάγο εναντίον Τραμπ: Ο κυβερνήτης και ο δήμαρχος αψηφούν την εθνοφρουρά

Διεθνή / Σικάγο εναντίον Τραμπ: Ο κυβερνήτης και ο δήμαρχος αψηφούν την εθνοφρουρά

Ο Κυβερνήτης του Ιλινόις και ο Δήμαρχος Σικάγου αντιστέκονται στα σχέδια του Τραμπ για ανάπτυξη στρατού στην πόλη, ενώ οι αντιδράσεις κλιμακώνονται και οι αριθμοί δείχνουν μείωση εγκληματικότητας
LIFO NEWSROOM
Από Λευκός Οίκος σε Χρυσό Οίκο: Το Οβάλ Γραφείο έγινε… Παλάτι των Βερσαλλιών επί Τραμπ

Διεθνή / Από Λευκός Οίκος σε Χρυσό Οίκο: Το Οβάλ Γραφείο έγινε… Παλάτι των Βερσαλλιών επί Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ μετέτρεψε το Οβάλ Γραφείο σε… χρυσό παλάτι με πολυτέλειες που διχάζουν την Αμερική. Από πορτρέτα και οικογενειακές φωτογραφίες μέχρι χρυσές λεπτομέρειες εμπνευσμένες από τις Βερσαλλίες
LIFO NEWSROOM
Γάλλοι σοσιαλιστές, ακροδεξιοί και πράσινοι εναντίον Μπαϊρού – Η κυβέρνηση κρέμεται από μία κλωστή

Διεθνή / Γάλλοι σοσιαλιστές, ακροδεξιοί και πράσινοι εναντίον Μπαϊρού – Η κυβέρνηση κρέμεται από μία κλωστή

Η κυβέρνηση Μπαϊρού στη Γαλλία κινδυνεύει να πέσει στην ψηφοφορία εμπιστοσύνης την επόμενη εβδομάδα, με σοσιαλιστές, ακροδεξιούς, Πράσινους και κομμουνιστές να δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν κατά, ενώ οι αγορές παρακολουθούν με ανησυχία
LIFO NEWSROOM
Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Πάντα μια αβάσταχτη μέρα» - Η κίνηση του αδελφού της στον τόπο ταφής της 28 χρόνια μετά τον θάνατό της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Πάντα μια αβάσταχτη μέρα» - Η κίνηση του αδελφού της στον τόπο ταφής της 28 χρόνια μετά τον θάνατό της

Ο λόγος που είναι θαμμένη σε ένα απομονωμένο, ιδιωτικό νησί - «Συμφωνήσαμε όλοι ότι αυτό ήταν το κατάλληλο μέρος για να βρίσκεται η Νταϊάνα» υποστηρίζει
LIFO NEWSROOM