Πέθανε από κορωνοϊό γνωστός αντιεμβολιαστής τηλε-ευαγγελικός - Το κανάλι του είχε 2 δισ. τηλεθεατές

Πέθανε από κορωνοϊό γνωστός αντιεμβολιαστής τηλε-ευαγγελιστής - Το κανάλι του είχε 2 δισ. τηλεθεατές Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: Twitter
0

Ο Μάρκους Λαμπ, συνιδρυτής του δημοφιλούς χριστιανικού δικτύου Daystar που έκανε εκστρατεία κατά των εμβολίων για την Covid-19, πέθανε από κορωνοϊό σε ηλικία 64ων χρόνων. 


Ο Λαμπ, διευθύνων σύμβουλος του συντηρητικού δικτύου με περίπου 2 δισεκατομμύρια θεατές παγκοσμίως, κατέληξε χθες, Τρίτη, εβδομάδες μετά τη διάγνωσή του με κορωνοϊό. 

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε πως ο Μάρκους Λαμπ, πρόεδρος και ιδρυτής του Daystar Television Network πήγε στο σπίτι του για να είναι με τον Κύριο» ανέφερε μέσω Twitter το τηλεοπτικό δίκτυο. 
 

Υπό τη θητεία του, το κανάλι μετέδιδε ασταμάτητα ανυπόστατες θεωρίες συνωμοσίας κατά του εμβολιασμού, με ισχυρισμούς όπως το ότι τα εμβόλια χρησιμοποιούνται για να αφαιρέσουν ελευθερίες από τους χριστιανούς. Τον Ιούλιο του 2020, το δίκτυο αφιέρωσε μια ώρα τηλεοπτικού χρόνου παραπονούμενο για «λογοκρισία» στη διάρκεια της πανδημίας και άλλη μία ώρα καταγγέλλοντας τον Ρόμπερτ Φ. Κένεντι για διασπορά ψευδών πληροφοριών για το εμβόλιο του κορωνοϊού.

Τον περασμένο μήνα, ο γιος του Λαμπ, Τζόναθαν είπε πως η ασθένεια του πατέρα του οφειλόταν σε εξωτερικές μοχθηρές δυνάμεις

«Δεν υπάρχει αμφιβολία στο μυαλό μου πως είναι μια πνευματική επίθεση από τον εχθρό» είχε πει ο ίδιος, προσθέτοντας πως επειδή ο πατέρας του προωθούσε εναλλακτικές θεραπείες, «δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο εχθρός δεν ήταν ευχαριστημένος μ'αυτό. Και κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μου πάρει τον Πατέρα». 

Το κανάλι Daystar ιδρύθηκε το 1998 και διαθέτει πάνω από 100 σταθμούς σε όλο τον κόσμο. 


Παρότι οι ευαγγελιστές εμβολιάζονται σε μικρότερα ποσοστά από τον γενικό πληθυσμό, πολλοί τηλε-χριστιανοί έχουν πεθάνοι από κορωνοϊό τους τελευταίους μήνες. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM