Πέταξαν πάλι σούπα στα «Ηλιοτρόπια» του Βαν Γκογκ μετά την καταδίκη των ακτιβιστών του Just stop Oil

«Just stop Oil»: Ακτιβιστές πέταξαν πάλι σούπα στα «Ηλιοτρόπια» του Βαν Γκοκ Facebook Twitter
Φωτογραφία: Just stop oil
0

Τρεις ακτιβιστές για το κλίμα πέταξαν κονσέρβα τομάτας στο αριστούργημα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, «Ηλιοτρόπια», μερικές ώρες αφότου ανακοινώθηκε η φυλάκιση δύο μελών της οργάνωσης «Just stop Oil»για ακριβώς την ίδια πράξη. 

Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα, σήμερα Παρασκευή, 27/09, τρεις υποστηρικτές της ακτιβιστικής οργάνωσης «Just stop Oil» μπήκαν στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, όπου προβάλλεται έκθεση με πίνακες του θρυλικού ζωγράφου και στις 2:30 τοπική ώρα, πέταξαν σούπα τομάτας στους πίνακες «Ηλιοτρόπια» 1889 και «Ηλιοτρόπια» 1888. 

 

«Just stop Oil»: Ακτιβιστές πέταξαν πάλι σούπα στα «Ηλιοτρόπια» του Βαν Γκοκ Facebook Twitter
Φωτογραφία: Just stop Oil

Το έργο του 1889 ήταν ο πίνακας ο οποίος είχαν βανδαλίσει το 2022 οι Φίμπι Πλάμερ και Άνα Χόλαντ, πράξη για την οποία φυλακίστηκαν. Παρόλο που το ίδιο το έργο τέχνης έμεινε άθικτο, σημειώθηκε ζημιά στο χρυσό πλαίσιο του 17ου αιώνα, το οποίο οι εισαγγελείς είπαν ότι ήταν «ένα έργο τέχνης από μόνο του»

Πλέον, πίσω από τα σίδερα της φυλακής βρίσκονται 25 υποστηρικτές της οργάνωσης «Just stop Oil».

«Οι μελλοντικές γενιές θα πιστεύουν ότι βρίσκονταν στην σωστή πλευρά της ιστορίας», δήλωσε ο Φιλ Γκριν, ένα από τα τρία άτομα που συμμετείχαν στην πράξη βανδαλισμού, την Παρασκευή.

 

«Just stop Oil»: Ακτιβιστές πέταξαν πάλι σούπα στα «Ηλιοτρόπια» του Βαν Γκοκ Facebook Twitter
Φωτογραφία: Just stop Oil

 Ο 71χρονος Λούντι Σίμπσον, ένας από τους «συνεταίρους» του Γκριν, υπογράμμισε ότι ο ίδιος θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες για τις πράξεις του, ζητώντας να γίνει το ίδιο και για αυτούς που θεωρεί υπαίτιους για την καταστροφή του περιβάλλοντος.

«Πότε θα λογοδοτήσουν τα στελέχη των εταιρειών ορυκτών καυσίμων και οι πολιτικοί για την εγκληματική ζημιά που κάνουν σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς;»

Για το συμβάν του 2022, η 23χρονη Φίμπι Πλάμερ καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση για την ζημιά, αξίας £10,000, στο πλαίσιο του πίνακα Ηλιοτρόπια 1888. Η 22χρονη σύνεργός της, Άνα Χόλαντ, θα εκτίσει ποινή 20 μηνών για το ίδιο αδίκημα. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Διεθνή / Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Η κατάρρευση του συστήματος Υγείας στις ΗΠΑ μέσα από την εμπειρία της εξαδέλφης του ίδιου του υπουργού - Η Τατιάνα Σλόσμπεργκ έχει λιγότερο από ένα χρόνο ζωής
LIFO NEWSROOM
Το κρυμμένο στολίδι της Ευρώπης: Αυτή είναι η πιο αυθεντική χριστουγεννιάτικη αγορά

Διεθνή / Το κρυμμένο στολίδι της Ευρώπης: Αυτή είναι η πιο αυθεντική χριστουγεννιάτικη αγορά

Επτά χώρες, ένας νικητής. Μια οικογένεια που κουράστηκε από τις πολυσύχναστες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης είχε μία αναπάντεχη εμπειρία στο κρυμμένο «στολίδι» της ηπείρου.
LIFO NEWSROOM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM