«Περάστε έξω!»: Ο Μακρόν έδιωξε Ισραηλινούς στρατιώτες από εκκλησία στην Ιερουσαλήμ

«Περάστε έξω!»: Ο Μακρόν έδιωξε Ισραηλινούς στρατιώτες από εκκλησία στην Ιερουσαλήμ Facebook Twitter
1

Ο Εμανουέλ Μακρόν απαίτησε σήμερα από άνδρες της ισραηλινής ασφάλειας να αποχωρήσουν από μια εκκλησία στην Ιερουσαλήμ κατά την επίσκεψή του στην Βασιλική της Αγίας Άννας.

Βίντεο που κυκλοφόρησε δείχνει τον Μακρόν, στριμωγμένο στο κέντρο ενός πολυπληθούς κύκλου μεταξύ των μελών της δικής του υπηρεσίας προστασίας και του προσωπικού των ισραηλινών δυνάμεις ασφαλείας και ανάμεσά τους αρκετοί ένστολοι αστυνομικοί, κάτω από μια αψιδωτή πύλη που οδηγεί στην εκκλησία.

Ο Γάλλος πρόεδρος ακούγεται τότε να φωνάζει στα αγγλικά στους Ισραηλινούς φύλακες ασφαλείας: «Δεν μου αρέσει αυτό που κάνατε μπροστά μου». Χαμηλώνοντας τον τόνο της φωνής του, στη συνέχεια τους είπε: «Περάστε έξω. Συγγνώμη, ξέρετε τους κανόνες. Κανείς δεν χρειάζεται να προκαλέσει οποιονδήποτε».


Μιλώντας μετά σε δημοσιογράφους ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε πως το περιστατικό έληξε ευχάριστα και έδωσαν τα χέρια με τους αξιωματικούς των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας.

Σε ερωτήσεις για το περιστατικό, εκπρόσωποι της ισραηλινής κυβέρνησης και αστυνομίας δεν απάντησαν.

Παρόμοιο περιστατικό στο παρελθόν με τον Ζακ Σιράκ

Το σημερινό επεισόδιο θύμισε την επίσκεψη στην ίδια εκκλησία το 1996 του Ζακ Σιράκ όταν ο τέως πρόεδρος της Γαλλίας έχασε την υπομονή του με μέλη των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας, λέγοντας σε έναν από αυτούς ότι η μεταχείρισή του ήταν μια «πρόκληση», απειλώντας να αναχωρήσει από την χώρα.

Ο Σιράκ είχε αρνηθεί να μπει στην εκκλησία της Αγίας Άννας, μέχρι να φύγουν οι ισραηλινές δυνάμεις από το σημείο.

«Περάστε έξω!»: Ο Μακρόν έδιωξε Ισραηλινούς στρατιώτες από εκκλησία στην Ιερουσαλήμ Facebook Twitter

Η γαλλική σημαία κυματίζει πάνω από την Βασιλική της Αγίας Άννας στην Ιερουσαλήμ, στα τείχη της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ, από τότε που έγινε δώρο από τους Οθωμανούς στον Γάλλο αυτοκράτορα Ναπολέοντα τον Γ' το 1856.

Η Γαλλία θεωρεί πρόκληση όταν η ισραηλινή αστυνομία εισέρχεται σε εκκλησιαστικό συγκρότημα, σε ένα τμήμα της Ιερουσαλήμ και καταλήφθηκε και προσαρτήθηκε από το Ισραήλ στον πόλεμο του 1967.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: 17 χιλιάδες κόσμου εκκενώνουν τη Δρέσδη μετά τον εντοπισμό βόμβας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Διεθνή / Γερμανία: 17 χιλιάδες κόσμου εκκενώνουν τη Δρέσδη μετά τον εντοπισμό βόμβας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Η βρετανικής προέλευσης βόμβα με βάρος 250 κιλά, εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών κατεδάφισης, δεν ήταν εφικτό να μετακινηθεί και έπρεπε να εξουδετερωθεί επιτόπου
LIFO NEWSROOM
Zara: Απαγορεύτηκαν διαφημίσεις της εταιρείας με «υπερβολικά αδύνατα μοντέλα»

Διεθνή / Zara: Απαγορεύτηκαν διαφημίσεις της εταιρείας με «υπερβολικά αδύνατα μοντέλα»

Η Zara έχει ήδη αφαιρέσει τις διαφημίσεις και δήλωσε ότι και τα δύο μοντέλα διέθεταν ιατρικές βεβαιώσεις που αποδείκνυαν ότι ήταν καλά στην υγεία τους όταν τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες
LIFO NEWSROOM
Μετά την πείνα και η δίψα: Μολυσμένα υπόγεια ύδατα και κατεστραμμένοι αγωγοί νερού στην Γάζα

Διεθνή / Μετά την πείνα και η δίψα: Μολυσμένα υπόγεια ύδατα και κατεστραμμένοι αγωγοί νερού στην Γάζα

Το περισσότερο νερό αντλείται από πηγάδια με υφάλμυρο νερό που έχει μολυνθεί περαιτέρω από λύματα και χημικά που στάζουν από τα ερείπια, εξαπλώνοντας τη διάρροια και την ηπατίτιδα.
LIFO NEWSROOM
Oasis: «Υπήρχαν μπίρες παντού, γλίστρησε προφανώς» λέει ο πατέρας του άνδρα που έχασε τη ζωή του στη συναυλία

Διεθνή / Oasis: «Υπήρχαν μπίρες παντού, γλίστρησε προφανώς» λέει ο πατέρας του άνδρα που έχασε τη ζωή του στη συναυλία

Ο πατέρας του δήλωσε πως ο γιος του ήταν «φανατικός» οπαδός του συγκροτήματος και πως ολόκληρη η οικογένεια είναι συγκλονισμένη από τον θάνατό του
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Έκθεση ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη χώρα - Απέρριψε συστάσεις Ελλάδας και Κύπρου

Διεθνή / Τουρκία: Έκθεση ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη χώρα - Απέρριψε συστάσεις Ελλάδας και Κύπρου

Μεταξύ των συστάσεων της Ελλάδας ήταν «να αντιμετωπιστεί η διάκριση και η βία κατά των γυναικών και των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ και τη διασφάλιση της προστασίας των μειονοτήτων»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"Η Γαλλια ειναι ο χειροτερος εχθρος μας στην Κοινη ( Ευρωπαικη ) Αγορα - ( ειναι ) μοραλιστες μεχρι αισχους ( = moralistic to a fault )." (1)1 ) Απο τις σημειωσεις που 'χε κρατησει ο πρωην προεδρος των ΗΠΑ, Τζιμι Καρτερ, σε ταξιδι του στο Ισραηλ για να καταγραψει πως νοιωθουνε οι ισραηλινοι για διαφορες χωρες και ζητηματα. Οι σημειωσεις δημοσιευτηκαν στο βιβλιο του Καρτερ, "Παλαιστινη : Ειρηνη οχι Απαρτχα'ι'ντ" το 2006 / σελ. 33.