Πενέλοπε Κρουζ: «Επικίνδυνα τα sociαl media - Απαγορεύω στα παιδιά μου να τα χρησιμοποιούν μέχρι τα 16 τους»

Πενέλοπε Κρουζ: «Επικίνδυνα τα sociαl media - Απαγορεύω στα παιδιά μου να τα χρησιμοποιούν μέχρι τα 16 τους» Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / ASSOCIATED PRESS
0

Μακριά από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης έχουν κρατήσει μέχρι στιγμής τα δύο τους ανήλικα παιδιά, ηλικίας 8 και 10 ετών, η Πενέλοπε Κρουζ και ο σύζυγός της, Χαβιέρ Μπαρδέμ.

Το διάσημο ζευγάρι, όπως δηλώνει η Πενέλοπε Κρουζ, πιστεύει πως τα παιδιά που σερφάρουν στα Διαδίκτυο εκτίθενται σε κίνδυνο, ενώ υποστηρίζει πως επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται.

«Η τεχνολογία επηρεάζει ιδιαίτερα τη νέα γενιά. Νιώθω πολύ άσχημα γι' αυτούς που είναι έφηβοι τώρα. Είναι σχεδόν σαν να γίνεται ένα πείραμα στα νέα παιδιά. Ας, ας δούμε τι θα συμβεί αν εκθέσουμε ένα 12χρονο παιδί σε τόση τεχνολογία», ανέφερε χαρακτηριστικά η Πενέλοπε Κρουζ σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στην αμερικανική εκπομπή «CBS Sunday Morning».

«Στα social media οι νέοι δεν προστατεύονται. Ο εγκέφαλος των παιδιών αναπτύσσεται ακόμη και το Διαδίκτυο επηρεάζει τον τρόπο που οι ίδιοι αντιλαμβάνονται τον κόσμο. Τα δικά μας παιδικά χρόνια, χωρίς όλη αυτή την τεχνολογία στη ζωή μας, ήταν εντελώς διαφορετικά», είπε μεταξύ άλλων, σημειώνοντας πως και η ίδια είναι ιδιαίτερα προσεχτική στον τρόπο που διαχειρίζεται τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ισπανίδα ηθοποιός έκανε γνωστό πως δεν θα επιτρέψει ούτε στο γιο της ούτε στην κόρη της να δημιουργήσουν δικό τους λογαριασμό στα social media πριν κλείσουν τα 16 έτη.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM