Το «πεινασμένο ποτάμι» των προσφύγων

Το «πεινασμένο ποτάμι» των προσφύγων Facebook Twitter
1

Μια φωτογραφία του Ασοσιέιτεντ Πρες που τραβήχτηκε στις 31 Ιανουαρίου και δόθηκε τώρα στη δημοσιότητα, αποτυπώνει ένα μόνο μέρος από το δράμα του συριακού εμφυλίου.

Η φωτογραφία με το πλήθος από το στρατόπεδο των Παλαιστίνιων προσφύγων στη Δαμασκό,  μέσα στα χαλάσματα από τον πόλεμο, να προσπαθούν να εξασφαλίσουν λίγο φαγητό, δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του ΟΗΕ, μαζί με την έκκληση του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών να δοθεί πρόσβαση στη Συρία σε περισσότερα συνεργεία παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας.

Στο στρατόπεδο αυτό, 18 χιλιάδες «αποκλεισμένοι» άνθρωποι υποφέρουν από οξεία έλλειψη τροφίμων, φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.

Ο εμφύλιος που συνεχίζεται στη χώρα, καθιστά αδύνατη την παράδοση τροφίμων σε πολλές από τις εμπόλεμες περιοχές της χώρας.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν παραδοθεί 70 χιλιάδες δέματα με τρόφιμα από τον ΟΗΕ στο στρατόπεδο Γιαρμούκ. Χρειάστηκαν πρώτα διαπραγματεύσεις με τη συριακή κυβέρνηση, τους αντάρτες αλλά και τις φατρίες μέσα στο παλαιστινιακό στρατόπεδο.

Ο καταυλισμός είναι μια πόλη-φάντασμα, δηλώνει ο Filippo Grandi, ο επικεφαλής της UNRWA. «Η καταστροφή είναι απίστευτη. Δεν υπάρχει ούτε ένα κτίριο που να μην έχει καταστραφεί. Είναι όλα μαυρισμένα από τον καπνό," είπε στους δημοσιογράφους.

Είπε επίσης ότι σοκαρίστηκε από τους  κατοίκους του καταυλισμού, οι οποίοι πλημμύρισαν τα σημεία διανομής βοήθειας. «Είναι σαν την εμφάνιση των φαντασμάτων. Αυτοί είναι άνθρωποι που έχουν παγιδευτεί εκεί, όχι μόνο χωρίς τροφή, φάρμακα, καθαρό νερό -όλα τα βασικά - αλλά και με τον φόβο μέσα τους. Προσπάθησα να μιλήσω με πολλούς από αυτούς, και όλοι αφηγούνται τις ίδιες ιστορίες της πλήρους στέρησης. "

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Διεθνή / Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο ηθοποιός και επί χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε πως η Χάρις βρέθηκε σε μια «αδύνατη θέση», καθώς αναγκάστηκε «να τρέξει απέναντι στο ίδιο της το πολιτικό παρελθόν»
LIFO NEWSROOM
ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια