«Πάστορας» κρατούσε κλειδωμένα στο υπόγειο 8 άτομα με αναπηρία- Έλεγχε τα οικονομικά τους

«Πάστορας» κρατούσε κλειδωμένα στο υπόγειο 8 άτομα με αναπηρία- Έλεγχε τα οικονομικά τους Facebook Twitter
Ο Curtis Bankston ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι είναι πάστορας.
0

Ένας αυτοαποκαλούμενος πάστορας με την σύζυγό του συνελήφθησαν επειδή φέρεται να κρατούσαν οκτώ άτομα με αναπηρία κλειδωμένα στο υπόγειο του σπιτιού τους. 

Ο Κέρτις Κιθ Μπάνκστον, 55 ετών, και η σύζυγός του διαχειρίζονταν μια μονάδα φροντίδας χωρίς άδεια σε ένα ακίνητο στο Γκρίφιν, κοντά στην Ατλάντα της Τζόρτζια, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι αρχές λένε πως το το ζευγάρι έλεγχε τα οικονομικά των θυμάτων και μερικές φορές εμπόδιζε την ιατρική περίθαλψη.

«Πάστορας» κρατούσε κλειδωμένα στο υπόγειο 8 άτομα με αναπηρία- Έλεγχε τα οικονομικά τους Facebook Twitter
Το σχέδιο του ζευγαριού αποκαλύφθηκε όταν χρειάστηκε να εμπλακεί η αστυνομία για να ανοίξει το υπόγειο, επειδή ένα θύμα έπαθε επιληπτική κρίση.

Διασώστες κλήθηκαν με αφορμή μια επιληπτική κρίση ασθενούς στις 13 Ιανουαρίου. Όταν βρήκαν την πόρτα στο υπόγειο εντελώς σφραγισμένη, αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία, σύμφωνα με ανακοίνωση. 

Οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι ανακάλυψαν πως οκτώ άτομα με σωματικές ή νοητικές αναπηρίες, ηλικίας μεταξύ 25 και 65 ετών, παρέμεναν κλειδωμένα από τον 55χρονο και τη σύζυγό του, Σοφία Σιμ Μπάνκστον.

Έρευνα αποκάλυψε ότι το ζευγάρι είχε μισθώσει το ακίνητο για περίπου 14 μήνες και το χρησιμοποιούσε ως «σπίτι προσωπικής φροντίδας» για τα συγκεκριμένα άτομα, τα οποία η αστυνομία ισχυρίζεται ότι «φυλάκισαν ουσιαστικά παρά τη θέλησή τους».

Επιπλέον πρόσθεσαν ότι ανακάλυψαν πως ο Κέρτις Μπάνκστον λειτουργούσε την φερόμενη δομή υπό το πρόσχημα μιας εκκλησίας και ισχυρίστηκε ότι ήταν πάστορας.

«Πάστορας» κρατούσε κλειδωμένα στο υπόγειο 8 άτομα με αναπηρία- Έλεγχε τα οικονομικά τους Facebook Twitter
Η σύζυγός του, Sophia Bankston.

Τα οκτώ άτομα μεταφέρθηκαν άμεσα σε «κατάλληλη» δομή φροντίδας και στέγασης, προστίθεται στην ανακοίνωση., ενώ οι αρχές αναζητούν πληροφορίες από άλλους κατοίκους της περιοχής που μπορεί να είχαν κάποιον συγγενή ή αγαπημένο πρόσωπο υπό τη φροντίδα των Μπάνκστον.

Σε δήλωση, μέσω του δικηγόρου του, ο Κέρτις Μπάνκστον αρνήθηκε τις κατηγορίες εναντίον του και ισχυρίστηκε ότι βασίστηκαν σε «ανακριβείς» πληροφορίες της αστυνομίας, «γεμάτες παραπληροφόρηση».

Επιπλέον υποστήριξε πως δεν επρόκειτο για τύπου δομή φιλοξενίας, αλλά περισσότερα για ένα «Χριστιανικό Υπουργείο που παρέχει δωμάτια και διατροφή σε άτομα που πολλές φορές υπήρξαν άστεγοι ή φύλακες του κράτους».

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM