Παραλύουν τα αεροδρόμια στην Ευρώπη λόγω απεργιών - Ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων σε Γαλλία και Γερμανία

Παραλύουν τα αεροδρόμια στην Ευρώπη λόγω απεργιών - Ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων σε Γαλλία και Γερμανία Facebook Twitter
EPA/ARMANDO BABANI
1

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί σήμερα το πρωί στις αεροπορικές μεταφορές στην Ευρώπη εξαιτίας δύο διαφορετικών απεργιακών κινητοποιήσεων στη Γαλλία και τη Γερμανία, οι οποίες έχουν παραλύσει αεροδρόμια και πλήττουν τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες Lufthansa και Air France.

Στη Γερμανία, οι κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης - ο μεγαλύτερο αεροπορικός κόμβος της χώρας -, του Μονάχου, της Κολωνίας και της Βρέμης υποχρέωσαν τη γερμανική Lufthansa να ματαιώσει «περισσότερες από 800 πτήσεις», δηλαδή μία στις δύο, επηρεάζοντας «περίπου 90.000 επιβάτες».

Στην περίπτωση αυτή πρόκειται για απεργία του προσωπικού των αεροδρομίων που έχει στόχο να ασκήσει πίεση στις μισθολογικές διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στον δημόσιο τομέα.

Σε ορισμένες γερμανικές πόλεις, απεργιακές κινητοποιήσεις σημειώνονται επίσης στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τους παιδικούς σταθμούς και την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Οι ταξιδιώτες έχουν προειδοποιηθεί από χθες Δευτέρα για τη ματαίωση πτήσεων και την απουσία εναλλακτικών επιλογών, με αποτέλεσμα να μην επικρατήσει χάος σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Η Ζιμπίλε Μέτσλερ, η οποία επρόκειτο να περάσει τη σημερινή ημέρα στο Άμστερνταμ για ένα ραντεβού, δοκίμασε πάντως την τύχη της ερχόμενη στο αεροδρόμιο.

«Ήξερα, όμως ήθελα να δω αν μπορούσα να φθάσω εκεί, επειδή τα τρένα δεν λειτουργούν. Δεν είναι και το τέλος του κόσμου, αλλά είναι κρίμα για το επαγγελματικό ραντεβού μου», λέει στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτή η 41χρονη γυναίκα.

Στο Μόναχο, δεύτερο μεγαλύτερο αεροπορικό κόμβο της χώρας, οι μισές πτήσεις έχουν καθυστέρηση ή έχουν ματαιωθεί, σύμφωνα με το συνδικάτο Verdi, το οποίο επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο.

Τα συνδικάτα του γερμανικού δημόσιου τομέα κήρυξαν αυτή την απεργία για να ενισχύσουν τη διεκδίκησή τους για μισθολογικές αυξήσεις 6% για τα 2,3 εκατομμύρια των συμβασιούχων του δημόσιου τομέα που απασχολούνται από το ομοσπονδιακό κράτος και τις κοινότητες.

Η αεροπορική κυκλοφορία στη Γαλλία πλήττεται από τη ματαίωση του 25% των πτήσεων της Air France, στην έκτη απεργία που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της κινητοποίησης που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας τον Φεβρουάριο.

Η Air France προβλέπει ότι θα πραγματοποιηθεί το 65% των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων και το 73% των πτήσεων μεσαίων αποστάσεων προς και από το παρισινό αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκωλ, καθώς και το 80% των πτήσεων μικρών αποστάσεων προς και από το Ορλί.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΥΣΤΡΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ SOCIAL MEDIA

Διεθνή / Η Αυστρία σχεδιάζει απαγόρευση των social media για παιδιά κάτω των 14 ετών

Ο αντικαγκελάριος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρακολουθεί αδρανής τις επιπτώσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στα παιδιά, κάνοντας λόγο για εθισμό και προβλήματα υγείας
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΘΥΜΑΤΑ ΜΗΝΥΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΑΜΠ GOOGLE

Διεθνή / Θύματα του Έπσταϊν μηνύουν την κυβέρνηση Τραμπ και την Google για τη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων

Οι επιζώντες υποστηρίζουν ότι η αποκάλυψη των προσωπικών τους στοιχείων αποτελεί παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Telegraph: Η Ρωσία στέλνει αλκοολικούς από κέντρα απεξάρτησης στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Σοβαρές καταγγελίες σκιαγραφούν μια ανησυχητική εικόνα για τον τρόπο ενίσχυσης των ρωσικών δυνάμεων, με αναφορές για στρατολόγηση ευάλωτων ατόμων, αποστολή τους στο μέτωπο χωρίς επαρκή εξοπλισμό και κακοποίηση όσων αρνούνται να πολεμήσουν
THE LIFO TEAM
Το “China Chic” κυριαρχεί στις φετινές κινεζικές fashion weeks

Διεθνή / Το “China Chic” κυριαρχεί στις φετινές κινεζικές εβδομάδες μόδας

Παραδοσιακά υφάσματα, ιστορικά μοτίβα και πιο σύγχρονες σιλουέτες φέρνουν το “China Chic” στο προσκήνιο των φετινών εβδομάδων μόδας σε Πεκίνο και Σανγκάη, σε μια στιγμή που τα κινεζικά brands επανασυστήνονται και διεθνώς.
THE LIFO TEAM