Παραιτήθηκε ο ΥΠ.ΟΙΚ. της Σκωτίας μετά τις αποκαλύψεις των μηνυμάτων σε 16χρονο

Παραιτήθηκε ο ΥΠ.ΟΙΚ. της Σκωτίας μετά τις αποκαλύψεις των μηνυμάτων σε 16χρονο Facebook Twitter
Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Σκωτίας μετά τις αποκαλύψεις περί αποστολής μηνυμάτων σε 16χρονο
0

Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Σκωτίας Ντέρεκ Μακέι, έπειτα από αποκαλύψεις βρετανικής εφημερίδας ότι είχε στείλει εκατοντάδες μηνύματα σε ένα 16χρονο αγόρι.

Η εφημερίδα Sun αποκάλυψε πως ο Μακέι - ο οποίος θεωρούνταν πιθανός μελλοντικός ηγέτης της Σκωτίας - είχε στείλει στο αγόρι 270 μηνύματα στο Instagram, μέσα σε μια περίοδο έξι μηνών, λέγοντάς του ότι είναι "χαριτωμένο" και προσκαλώντας το σε δείπνο.

Ο 42χρονος Μακέι ζήτησε συγγνώμη χαρακτηρίζοντας ανόητη τη συμπεριφορά του.

«Συμπεριφέρθηκα ανόητα και λυπάμαι ειλικρινά. Ζητώ ανεπιφύλακτα συγγνώμη προς το εμπλεκόμενο πρόσωπο και την οικογένειά του. Ήταν μεγάλη μου τιμή ότι υπηρέτησα στην κυβέρνηση και λυπάμαι που απογοήτευσα τους συναδέλφους μου και τους υποστηρικτές μου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Ο Μακέι επρόκειτο σήμερα να καταθέσει τον ετήσιο προϋπολογισμό της κυβέρνησης της Σκωτίας, όταν δημοσιεύτηκε η είδηση στο πρωτοσέλιδο της σκωτσέζικης έκδοσης της Sun.

Όπως είπε ο ίδιος, μίλησε με την πρωθυπουργό της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον και παραιτήθηκε χθες το βράδυ.

Η ίδια η Στέρτζον δήλωσε ότι η συμπεριφορά του Μακέι «δεν ικανοποιούσε τα απαιτούμενα πρότυπα» και ότι τον προϋπολογισμό θα τον καταθέσει τελικώς η υπουργός που είναι αρμόδια για τα δημόσια οικονομικά Κέιτ Φορμπς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά στο Crans-Montana: Η θλίψη μετατρέπεται σε οργή και οι Ελβετοί αμφισβητούν ανοιχτά την κυβέρνηση

Διεθνή / Φωτιά στο Crans-Montana: Η θλίψη μετατρέπεται σε οργή και οι Ελβετοί αμφισβητούν ανοιχτά την κυβέρνηση

Η τραγωδία στο Crans-Montana αποκάλυψε σοβαρές αδυναμίες - Οι πολίτες διερωτώνται πώς απέτυχε ένα σύστημα που θεωρούνταν σχεδόν άψογο και τι μέτρα πρέπει να ληφθούν για να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Οι ΗΠΑ πρέπει έχουν τη Γροιλανδία για να αποτρέψουν τη Ρωσία και την Κίνα από το να την πάρουν

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Οι ΗΠΑ πρέπει έχουν τη Γροιλανδία για να αποτρέψουν τη Ρωσία και την Κίνα από το να την πάρουν

«Δεν θέλουμε να γίνουμε Αμερικανοί, δεν θέλουμε να γίνουμε Δανοί, θέλουμε να είμαστε Γροιλανδοί» διαμηνύουν οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων της χώρας
THE LIFO TEAM