Πάπας Φραγκίσκος: Επίσκεψη με συμβολισμούς και μόλις επτά ωρών στην Ουγγαρία - Θα συναντηθεί με Όρμπαν

Πάπας Φραγκίσκος: Επίσκεψη με συμβολισμούς και μόλις επτά ωρών στην Ουγγαρία - Θα συναντηθεί με Όρμπαν Facebook Twitter
Την Ουγγαρία επισκέπτεται ο Πάπας Φραγκίσκος - Πηγή φωτογραφίας: ΑΡ
0

Ο πάπας Φραγκίσκος αναμένεται να συναντήσει τον εθνικιστή Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Όρμπαν κατά τη σύντομη επίσκεψή του στη χώρα. 
 


Πρόκειται για μία ασυνήθιστα σύντομη επίσκεψη μερικών ωρών του Πάπα στην Ουγγαρία, όπου θα αναδειχτούν οι μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις απόψεις του Ποντίφικα και τις εθνικιστικές και αντιμεταναστευτικές πολιτικές του Ούγγρου ηγέτη. 


Ο Πάπας έχει πολλάκις επικρίνει το παρελθόν τους ηγέτες που προσπαθούν με λογής εμπόδια και πολιτικές να κρατήσουν εκτός της χώρας τους πρόσφυγες και μετανάστες, καταγέλλοντας με τον πιο ηχηρό τρόπο την επανεμφάνιση εθνικιστικών και λαϊκιστικών κινημάτων.


Ο εξαιρετικά σύντομος χρόνος της παραμονής του στην Βουδαπέστη ώθησε διπλωμάτες και καθολικά μέσα ενημέρωσης να υπαινιχθούν ότι ο Ποντίφικας, ο οποίος κάνει το πρώτο του ταξίδι μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε τον Ιούλιο, δίδει προτεραιότητα στην Σλοβακία, ουσιαστικά σνομπάροντας την Ουγγαρία.

«Ξαναρχίζουμε τα ταξίδια και αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι μπορούμε να φέρουμε το μήνυμά μας και τις ευχές μας στους ανθρώπους», δήλωσε ο Πάπας σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο που τον μετέφερε στην Βουδαπέστη όπου θα παραμείνει μόλις επτά ώρες, αναφερόμενος στην πανδημία της COVID-19.

Ο 84χρονος Φραγκίσκος θα χοροστατήσει σε λειτουργία με την οποία θα ολοκληρωθεί διεθνής ρωμαιοκαθολική σύνοδος, προτού αναχωρήσει για την Σλοβακία, όπου θα παραμείνει πολύ περισσότερο και θα επισκεφθεί 4 πόλεις προτού αναχωρήσει από εκεί την Τετάρτη.


Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με την πρόσφατη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, ο Ποντίφικας δήλωσε ότι αισθάνεται πολύ καλά.

Με πληροφορίες από BBC/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΟΡΟ ΡΩΣΙΑ ΚΡΗΤΗ

Explainer / «Πολύ δύσκολο το σήμα να έρθει από την Ουκρανία χωρίς δορυφόρους»: Πώς έγινε το χτύπημα στο πετρελαιοφόρο ανοιχτά της Κρήτης

«Αν ήμουν Αμερικανίδα, θα είχα ανησυχήσει» δηλώνει στη LiFO η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος του Κέντρου Ερευνών για το Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, Μαρία Γαβουνέλη
ΛΙΑ ΦΑΣΟΛΗ
Γερμανία: 61χρονος νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε τη σύζυγό του για χρόνια

Διεθνή / Γερμανία: 61χρονος νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε τη σύζυγό του για χρόνια

Η υπόθεση θυμίζει τη δίκη του Ντομινίκ Πελικό στη Γαλλία, ο οποίος για πάνω από μια δεκαετία νάρκωνε τη σύζυγό του και την παρέδιδε σε δεκάδες άντρες που εντόπιζε σε διαδικτυακά chat rooms, βιντεοσκοπώντας στη συνέχεια τις πράξεις τους
THE LIFO TEAM
Γάζα: Συνομιλίες σήμερα στη Φλόριντα μεταξύ ΗΠΑ και μεσολαβητών - Τι προσμένει η Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Συνομιλίες σήμερα στη Φλόριντα μεταξύ ΗΠΑ και μεσολαβητών - Τι προσμένει η Χαμάς

Το Κατάρ και η Αίγυπτος, που ενεργούν ως μεσολαβητές αλλά και ως εγγυητές της κατάπαυσης πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ζητούν να ξεκινήσει η επόμενη φάση του αμερικανικού σχεδίου
THE LIFO TEAM