Πανεπιστήμιο στην Ιαπωνία έκανε διακρίσεις κατά γυναικών και καλείται να πληρώσει

Πανεπιστήμιο στην Ιαπωνία έκανε διακρίσεις κατά γυναικών και καλείται να πληρώσει Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Dimitris Tosidis
0

Ιατρική σχολή στην Ιαπωνία καλείται να καταβάλει αποζημίωση σε 13 γυναίκες για διακρίσεις σε βάρος τους κατά τις εισαγωγικές εξετάσεις. 

Το Πανεπιστήμιο Juntendo στο Τόκιο είχε θέσει αυστηρούς κανονισμούς για τις γυναίκες υποψήφιες ισχυριζόμενο πως διαθέτουν καλύτερες επικοινωνιακές δεξιότητες από τους άνδρες και άρα έχουν σαφές προβάδισμά σε σχέση με εκείνους. 

Οι 13 καταγγέλλουσες έδωσαν εισαγωγικές εξετάσεις μεταξύ 2011 και 2018 και απερρίφθησαν. Όπως αποδείχθηκε, ωστόσο, τα αποτελέσματά τους είχαν πειραχθεί.

Το Πανεπιστήμιο παραδέχθηκε τις πράξεις του και πλέον καλείται να πληρώσει γύρω στα οκτώ εκατομμύρια γεν (58.650 ευρώ) για συναισθηματική οδύνη. 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που πανεπιστημιακό ίδρυμα στη χώρα «συλλαμβάνεται» να χρησιμοποιεί ανάλογες πρακτικές. 

Κυβερνητική έρευνα το 2018 στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο, έδειξε πως παραποιούσε τις βαθμολογίες γυναικών υποψηφίων από το 2006. Και το πρόβλημα δεν σταματούσε μόνο σε αυτά τα δύο. 

Ξεκάθαρη απάντηση στο γιατί δεν υπάρχει, αλλά τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν το 2018 πως ορισμένοι διοικητικοί υπάλληλοι πίστευαν πως οι γυναίκες θα εγκατέλειπαν την ιατρική ή θα εργάζονταν λιγότερες ώρες μόλις παντρεύονταν και έκαναν παιδιά. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ