Παναγία των Παρισίων: «O καύσωνας απειλεί τον ναό», προειδοποιεί ο υπεύθυνος αρχιτέκτονας

Παναγία των Παρισίων: «O καύσωνας απειλεί τον ναό», προειδοποιεί ο υπεύθυνος αρχιτέκτονας Facebook Twitter
0

Ο καύσωνας που σαρώνει τη Γαλλία θέτει τον κίνδυνο να επιταχυνθεί η κατάρρευση του θολωτού τρούλου της κατεστραμμένης από τη φωτιά Παναγίας των Παρισίων, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής αρχιτέκτονας του Καθεδρικού Ναού.

«Ανησυχώ πολύ για τον καύσωνα» είπε ο Φιλίπ Βιλνέβ. «Αυτό που φοβάμαι είναι ότι οι αρμοί ή η τοιχοδομή, καθώς θα στεγνώσουν (από τη ζέστη), ενδέχεται να χάσουν τη συνεκτικότητά τους, τη συνοχή τους και τα δομικά χαρακτηριστικά τους και ξαφνικά, ο θόλος θα καταρρεύσει».

Σε «πορτοκαλί» συναγερμό κηρύχθηκαν σήμερα οι 80 από τις 96 διοικητικές περιφέρειες της Γαλλίας, μπροστά στο αφόρητο κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα.

Η Meteo France προβλέπει ότι το Παρίσι θα «λιώσει» κάτω από θερμοκρασίες ρεκόρ (42 βαθμοί Κελσίου αύριο Πέμπτη). Το προηγούμενο ρεκόρ ζέστης στη γαλλική πρωτεύουσα βρίσκεται στους 40,4 βαθμούς Κελσίου και καταγράφηκε το 1947.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Εκατοντάδες πολίτες σχεδιάζουν να διαδηλώσουν στα εγκαίνια του νέου αμερικανικού προξενείου

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τις δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ, Τζεφ Λάντρι, ότι «ήρθε η ώρα η Ουάσινγκτον να επαναφέρει το αποτύπωμά της» στην αρκτική περιοχή
THE LIFO TEAM
Μπεν-Γβιρ: Βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει την κακομεταχείριση των Παλαιστινίων κρατουμένων

Διεθνή / Μπεν-Γβιρ: Το βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει πώς το Ισραήλ κακοποιεί τους Παλαιστίνιους κρατουμένους

Οργανώσεις προάσπισης δικαιωμάτων έχουν τεκμηριώσει την πρωτοφανή έκταση βίαιων πράξεων, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής βίας, που διαπράττονται από δεσμοφύλακες.
THE LIFO TEAM
ΡΑΟΥΛ ΚΑΣΤΡΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Γιατί οι ΗΠΑ αποφάσισαν να απαγγείλουν κατηγορίες για φόνο στον 94χρονο πρώην πρόεδρο της Κούβας;

Οι ΗΠΑ απήγγειλαν κατηγορίες για φόνο και άλλα αδικήματα στον Ραούλ Κάστρο, για τον φερόμενο ρόλο του στην κατάρριψη δύο πολιτικών αεροσκαφών Κουβανών εξορίστων το 1996
THE LIFO TEAM