Το Πακιστάν θα απελευθερώσει αύριο τον Ινδό πιλότο

Το Πακιστάν θα απελευθερώσει αύριο τον Ινδό πιλότο Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Το Πακιστάν απελευθερώσει αύριο τον Ινδό πιλότο που κρατά από την Τετάρτη σε μια «κίνηση ειρήνης», όπως δήλωσε σήμερα ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ίμραν Χαν.

«Σε μια κίνηση ειρήνης θα απελευθερώσουμε τον Ινδό πιλότο (αύριο)», επεσήμανε μιλώντας στο κοινοβούλιο, προσπαθώντας να αποκλιμακώσει την ένταση μεταξύ της χώρας του και της Ινδίας.

Το αεροπλάνο του αντισμήναρχου Αμπχιντάν Βαρταμάν κατερρίφθη την Τετάρτη πάνω από το Κασμίρ στη διάρκεια μιας σπάνιας αερομαχίας μεταξύ των πολεμικών αεροποριών των δύο χωρών.

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Πληροφοριών του Πακιστάν έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει τον πιλότο με δεμένα τα μάτια, ενώ στο πρόσωπο του υπάρχει αίμα.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε νέα επιδείνωση στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, που ερίζουν εδώ και δεκαετίες για την περιοχή του Κασμίρ.

Η κυβέρνηση της Ινδίας είχε κάνει λόγο για «χυδαία απεικόνιση ενός τραυματισμένου ανθρώπου».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP/DPA

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΣΕΛΣΙ ΚΗΠΟΣ ΗΔΟΝΗ

Διεθνή / «Κήπος της ηδονής» στο Τσέλσι: Η πρόταση της Βασιλικής Κηπουρικής Εταιρείας που αιφνιδίασε

Εμπνευσμένος από τη θεά Αφροδίτη και χρηματοδοτούμενος από εταιρεία ερωτικών παιχνιδιών, ο κήπος του φετινού Chelsea Flower Show ενδέχεται να προκαλέσει «σοκ» στους επισκέπτες, γράφει ο Guardian
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ REUTERS ΕΡΤ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Αναλυτής του Reuters στα ελληνικά: «Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι τρελός πρόεδρος και κάνει τρελά πράγματα»

«Ίσως απλώς φύγει από το χάλι που έχει δημιουργήσει ο ίδιος, δεν ξέρεις τι να πιστέψεις, λέει τρία διαφορετικά πράγματα μέσα σε μια ώρα που όλα είναι αντιφατικά μεταξύ τους», είπε ο Hugo Dixon στην ΕΡΤ
THE LIFO TEAM