Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Στέκομαι σταθερά και περήφανα υπέρ μιας Ένωσης Ισότητας

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Στέκομαι σταθερά και περήφανα υπέρ μιας Ένωσης Ισότητας Facebook Twitter
Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
0

Το δικό της μήνυμα για την Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας και Αμφιφοβίας έστειλε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Στην#IDAHOT2021 τα χρώματα του ουράνιου τόξου λάμπουν. Στέκομαι σταθερά και περήφανα υπέρ μιας Ένωσης Ισότητας. Στην ΕΕ θα πρέπει να μπορείτε να είστε αυτοί που είστε, να ζείτε και να αγαπάτε ελεύθερα», έγραψε στο Twitter.

Έκκληση «να εργαστούμε μαζί για έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς όπου όλοι μπορούν να ζουν ελεύθεροι και ίσοι με αξιοπρέπεια και δικαιώματα, όποιοι και να είναι, όπου και να ζουν ή όποιον αγαπούν», απηύθυνε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Στην εισαγωγή του μηνύματος του, ο Αντόνιο Γκουτέρες επισημαίνει πως «τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα αντιμετωπίζουν σε όλο τον κόσμο διακρίσεις μόνο και μόνο γι’ αυτό που είναι» και η πανδημία COVID-19 έχει επιδεινώσει αυτή την κατάσταση.

Επιπλέον επισημαίνει πως από την αρχή της πανδημίας, τα Ηνωμένα Έθνη έχουν καταγράψει την επιδείνωση των διακρίσεων, της βίας, της ρητορικής μίσους, του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού και των εμποδίων στην πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στην εκπαίδευση, στην απασχόληση και στις βασικές υπηρεσίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ+.

Καταληκτικά, εστιάζοντας στη συμβολή του ΟΗΕ, αναφέρει πως τα Ηνωμένα Έθνη αγωνίζονται για ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δικαιώματα για όλους, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ+. Υπογραμμίζει ότι η αντιμετώπιση της ανισότητας εξασφαλίζοντας ίσα δικαιώματα για όλους, είναι οι πυλώνες της Ατζέντας 2030 για Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM
Το Τέξας έχει πλέον την «πόλη του διαστήματος»: Η Starbase του Έλον Μασκ γίνεται επίσημα πόλη

Διεθνή / Το Τέξας έχει πλέον την «πόλη του διαστήματος»: Η Starbase του Έλον Μασκ γίνεται επίσημα πόλη

Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε η ίδρυση του νέου δήμου γύρω από το διαστημικό κέντρο της SpaceX – Φόβοι για ιδιωτικοποίηση δημόσιων χώρων και υπερεξουσίες στον Μασκ
LIFO NEWSROOM