Ουκρανία: Η αστυνομία έχει πλέον το ελεύθερο να ανοίγει πυρ

Ουκρανία: Η αστυνομία έχει πλέον το ελεύθερο να ανοίγει πυρ Facebook Twitter
0

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας υπέγραψε νωρίτερα διάταξη που επιτρέπει στις δυνάμεις ασφαλείας να ανοίγουν πυρ με πυροβόλα όπλα σε μαζικές ταραχές . Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από το θάνατο περισσότερων από τριών αστυνομικών και τον τραυματισμό άλλων 10 από πυρά, σύμφωνα με το υπουργείο.  

"Υπέγραψα τις αντίστοιχες εντολές, για τα όπλα που θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σύμφωνα με το νόμο της Ουκρανίας ", είπε ο υπουργός Εσωτερικών Vitaly Zakharchenko.

Στη συνέχεια απευθύνθηκε στους διαδηλωτές ζητώντας τους, να καταθέσουν τα όπλα τους.

" Το υπουργείο Εσωτερικών απαιτεί από τους εξτρεμιστές να καταθέσουν εθελοντικά τα όπλα τους και να επιστρέψουν στην ειρηνική διαμαρτυρία . Οι ηγέτες και εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης , οι οποίοι είναι σε θέση να κάνουν μια νηφάλια εκτίμηση της κατάστασης, δεν πρέπει να τους στηρίξουν περαιτέρω », τόνισε ο υπουργός σε μια δήλωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών .

Σύμφωνα με την ουκρανική νομοθεσία , η αστυνομία μπορεί να χρησιμοποιήσει όπλα " για την προστασία των πολιτών από επιθέσεις που συνιστούν κίνδυνο για τη ζωή ή την υγεία , τη διάσωση ομήρων , την αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή επιθέσεων σε αστυνομικούς και μέλη των οικογενειών τους», καθώς και να εμποδίσει τις επιθέσεις στις σπίτια , κυβερνητικά κτίρια ή ειδικά προστατευόμενες περιοχές, είπε ο υπουργός.

Ουκρανία: Η αστυνομία έχει πλέον το ελεύθερο να ανοίγει πυρ Facebook Twitter
Ουκρανία: Η αστυνομία έχει πλέον το ελεύθερο να ανοίγει πυρ Facebook Twitter
Ουκρανία: Η αστυνομία έχει πλέον το ελεύθερο να ανοίγει πυρ Facebook Twitter

 

Άγνωστος ο ακριβής αριθμός των νεκρών

Άγνωστος παραμένει ο ακριβής αριθμός των νεκρών διαδηλωτών από την Τρίτη, καθώς σήμερα οι νεκροί είναι τουλάχιστον 22 και ανεβάζουν το συνολικό αριθμό στους 50. Κατά τον επικεφαλής ιατρό των διαδηλωτών οι νεκροί είναι περισσότεροι από 100.

 

Ελεύθεροι σκοπευτές ανοίγουν πυρ

Στα σημερινά επεισόδια στην πλ. Ανεξαρτησίας, άγνωστοι που είχαν καταλάβει το Ωδείο, άνοιξαν πυρ κατά των δυνάμεων ασφαλείας.  

Την Πέμπτη μόνο, τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν, 50 αναζήτησαν ιατρική βοήθεια και 30 από αυτούς είχαν τραύματα από σφαίρες, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών .

Περισσότεροι από 500 άνδρες των σωμάτων ασφαλείας έχουν τραυματιστεί από την έναρξη των βίαιων συγκρούσεων, την Τρίτη , οι 108 από αυτούς πυροβολήθηκαν, και 63 είναι σε σοβαρή κατάσταση, ανέφερε το υπουργείο. 61 αστυνομικοί έχουν αιχμαλωτιστεί.

Ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στις ταραχές του Κιέβου ολοκληρώνεται την Πέμπτη 35 , σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις. Τα περισσότερα θύματα και στις δύο πλευρές της σύγκρουσης σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς , σύμφωνα με τους γιατρούς .

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραμπ: Στο ναδίρ της 2ης θητείας του το ποσοστό των Αμερικανών που εγκρίνουν την πολιτική του για τη μετανάστευση

Διεθνή / Τραμπ: Στο ναδίρ της 2ης θητείας του το ποσοστό των Αμερικανών που εγκρίνουν την πολιτική του για τη μετανάστευση

Μόλις το 28% του δείγματος σε δημοσκόπηση απάντησε καταφατικά στο ερώτημα αν οι συλλήψεις μεταναστών σε χώρους δουλειάς σε εφόδους των αρχών είναι κάτι «καλό για τη χώρα», ενώ το 54% διαφώνησε
LIFO NEWSROOM
Χαμένος παράδεισος: Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια στην Ευρώπη

Περιβάλλον / Οι «χαμένοι παράδεισοι» της Ευρώπης: Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια μας

Η έντονη ζέστη, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής κάνουν τους πιο περιζήτητους προορισμούς της ηπείρου, τόπους προς αποφυγή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται επίθεση από υποστηρικτές του λόγω υποψιών ότι η κυβέρνησή του κρύβει λεπτομέρειες για τα εγκλήματα του Έπσταϊν για να προστατεύσει την πλούσια ελίτ — συμπεριλαμβανομένου του ίδιου
LIFO NEWSROOM
«Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Διεθνή / «Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Η πρώτη Παλαιστίνια ΥΠΕΞ, Βαρσέν Αγκχαμπεκιάν Σαχίν, μίλησε αποκλειστικά στο Euronews και κατήγγειλε αδράνεια της ΕΕ στη Γάζα - Υπόσχεται μεταρρυθμίσεις στην Παλαιστινιακή Αρχή
LIFO NEWSROOM
Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Διεθνή / Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Η κλιμάκωση στη νότια Συρία –με ταυτόχρονη εμπλοκή του Ισραήλ και πολιτική αστάθεια στην περιοχή της Σουέιντα– επαναφέρει το ζήτημα της εσωτερικής συνοχής στη Συρία
LIFO NEWSROOM