Ουκρανία: Εκκενώνονται νοσοκομεία στη Χερσώνα λόγω των «συνεχών ρωσικών βομβαρδισμών»

Ουκρανία: Εκκενώνονται νοσοκομεία στη Χερσώνα λόγω των «συνεχών ρωσικών βομβαρδισμών» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Χερσώνας εκκενώνουν τους θαλάμους λόγω των βομβαρδισμών από τις ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με τον επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής.

Ο Γιάροσλαβ Γιανούσεβιτς ανέφερε μέσω Telegram ότι «Λόγω των συνεχών ρωσικών βομβαρδισμών, εκκενώνουμε ασθενείς  νοσοκομείων από τη Χερσώνα».

Τα παιδιά από το περιφερειακό νοσοκομείο της Χερσώνας θα μεταφερθούν στο Μικολάιβ και 100 ασθενείς από ένα περιφερειακό ψυχιατρικό κέντρο της Χερσώνας θα μεταφερθούν στην Οδησσό.

Την ίδια ώρα νοσοκομείο στη Ζαπορίζια υπέστη ζημιές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά έχουν σπάσει δεκάδες τζάμια.

Παράλληλα, ο Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε ότι οι Ουκρανοί συνεχίζουν να εγκαταλείπουν τις εστίες τους, καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με τις ρωσικές επιθέσεις.

«Περιμένουμε μια αύξηση της μετακίνησης του πληθυσμού μέσα στους επόμενους λίγους μήνες. Ήδη βλέπουμε στο Κίεβο ότι η πόλη αδειάζει», δήλωσε η Βιολέν ντε Ροζιέ, αξιωματούχος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRD) σε δημοσιογράφους στη Γενεύη μέσω βιντεοσύνδεσης. Ο οργανισμός παρατηρεί επίσης μια αυξημένη μετακίνηση στο εσωτερικό της χώρας.

To Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) ανακοίνωσε ότι το μισό Κίεβο παραμένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και ότι η πίεση του νερού ήταν πολύ χαμηλή για να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο ύδρευσης όσοι κατοικούν σε ψηλότερους ορόφους. Παρόμοια είναι η κατάσταση και σε άλλες περιφέρειες, δήλωσαν αξιωματούχοι της υπηρεσίας αυτής του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Ωστόσο, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες UNHCR ανακοίνωσε ότι δεν βλέπει αύξηση στον αριθμό των προσφύγων που φεύγουν από την Ουκρανία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της, 4,7 εκατομμύρια πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία για τις γειτονικές χώρες έως τώρα.

Με πληροφορίες του Guardian/AFP/ΑΠΕ/dpa

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αψηφούν την καταστολή οι διαδηλωτές στο Ιράν – Σκληρές συγκρούσεις καταγράφονται σε βίντεο

Διεθνή / Αψηφούν την καταστολή οι διαδηλωτές στο Ιράν – Σκληρές συγκρούσεις καταγράφονται σε βίντεο

Παρά τη σκληρή καταστολή, τις απειλές για θανατικές ποινές και το μπλακάουτ στο διαδίκτυο, οι διαδηλωτές στο Ιράν συνεχίζουν τις μαζικές κινητοποιήσεις σε δεκάδες πόλεις, με δεκάδες νεκρούς, χιλιάδες συλλήψεις και έντονη διεθνή ανησυχία για κλιμάκωση της κρίσης
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται να έδωσε εντολή για σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται να έδωσε εντολή για σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία

Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να έχει ζητήσει από τους διοικητές των ειδικών δυνάμεων να εκπονήσουν σχέδιο εισβολής, παρά τις αντιδράσεις κορυφαίων στρατιωτικών και τις ανησυχίες για τη συνοχή του ΝΑΤΟ
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Kαλούν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από τη Βενεζουέλα λόγω επικίνδυνων ένοπλων ομάδων

Διεθνή / ΗΠΑ: Kαλούν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από τη Βενεζουέλα λόγω επικίνδυνων ένοπλων ομάδων

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι ένοπλες ομάδες φέρεται να στήνουν οδοφράγματα και να ελέγχουν οχήματα προκειμένου να εντοπίσουν Αμερικανούς
THE LIFO TEAM