Ουκρανία: «20 Απριλίου είναι καλή ημερομηνία για εκεχειρία, για τρεις λόγους»

Ουκρανία: «20 Απριλίου είναι καλή ημερομηνία για εκεχειρία, για τρεις λόγους» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Η 20ή Απριλίου είναι μια καλή ημερομηνία για εκεχειρία στην Ουκρανία και ο Φινλανδός Αλεξάντερ Στουμπ απαρίθμησε τρεις λόγους.

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ δήλωσε σήμερα ότι είπε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι θα πρέπει να τεθεί μια προθεσμία για την έναρξη εκεχειρίας στην Ουκρανία ούτως ώστε να υλοποιηθεί.

«Η 20ή Απριλίου θα ήταν μια καλή στιγμή για μια πλήρη κατάπαυση του πυρός, χωρίς προϋποθέσεις... Επειδή απαιτείται να τεθεί μια προθεσμία, επειδή είναι Πάσχα και επειδή ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τότε θα συμπληρώνει τρεις μήνες στην εξουσία», είπε ο Στουμπ σε Φινλανδούς δημοσιογράφους στο Λονδίνο.

Ο Στουμπ το Σάββατο συναντήθηκε αιφνιδιαστικά με τον Τραμπ στη Φλόριντα και συζήτησαν την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας των χωρών τους ενώ έπαιξαν επίσης μια παρτίδα γκολφ, ανέφερε το γραφείο του Φινλανδού προέδρου.

Αφού ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο, ο Τραμπ έχει επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, τον οποίο αποκαλεί «γελοίο». Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι σύναψαν χωριστές συμφωνίες με την Ουκρανία και τη Ρωσία για να σταματήσουν τα πλήγματα στη Μαύρη Θάλασσα και στις ενεργειακές υποδομές.

Ο Στουμπ είπε στους δημοσιογράφους ότι η υπομονή του Τραμπ με τη Ρωσία εξαντλείται και οι ΗΠΑ έχουν «μακροπρόθεσμα» σχέδια εάν η Ρωσία δεν αποδεχτεί την κατάπαυση του πυρός.

Νωρίτερα, ο Τραμπ απείλησε να επιβάλει πρόσθετους δασμούς 25-50% στο ρωσικό πετρέλαιο, εάν θεωρήσει ότι η Μόσχα εμποδίζει τις προσπάθειές του για τον τερματισμό του πολέμου.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορείται ότι υιοθετεί πρακτικές τύπου ICE στη μεταναστευτική πολιτική της

Ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληξαν σε συμφωνία για νέο πλαίσιο επιστροφών μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, το οποίο προβλέπει ευκολότερες απελάσεις, δημιουργία κέντρων κράτησης εκτός ΕΕ και ισόβια απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ
THE LIFO TEAM
Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Η Βίβιαν Γουίλσον, η αποξενωμένη τρανς κόρη του Έλον Μασκ, είχε αρνηθεί ότι η ταυτότητά της ευθύνεται για τη δεξιά στροφή του. Ο ίδιος όμως απάντησε θετικά σε ανάρτηση που υποστήριζε ακριβώς αυτό.
THE LIFO TEAM
BLAKE LIVELY JUSTIN BALDONI

Διεθνή / Blake Lively και Justin Baldoni επιστρέφουν στα δικαστήρια

Η νομική ομάδα της ηθοποιού έχει ασκήσει αγωγή εναντίον του συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «It Ends with Us» για την καταβολή δικαστικών εξόδων και αποζημίωσης, αναζωπυρώνοντας μια δικαστική διαμάχη που διαρκεί χρόνια
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί εν μέσω μαζικών επιθέσεων της Ρωσίας

Η Μόσχα είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα εξαπέλυε «συστηματικά πλήγματα», ως απάντηση σε επίθεση με ουκρανικά drones σε κοιτώνα στη ρωσοκρατούμενη περιοχή του Λουχάνσκ, όπου σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι
THE LIFO TEAM