Όσκαρ 2022: «Ζήτησαν στον Γουίλ Σμιθ να φύγει, μετά το χαστούκι, αλλά αρνήθηκε», λέει η Ακαδημία

Όσκαρ 2022: «Ζήτησαν στον Γουίλ Σμιθ να φύγει, μετά το χαστούκι, αλλά αρνήθηκε», λέει η Ακαδημία Facebook Twitter
0

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών είπε ότι στον Γουίλ Σμιθ ζητήθηκε να φύγει από την τελετή απονομής των Όσκαρ μετά το χαστούκι στον Κρις Ροκ, αλλά αρνήθηκε. 

Το διοικητικό συμβούλιο της Ακαδημίας, το οποίο συνεδρίασε την Τετάρτη, δήλωσε επίσης ότι έχει κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον του Γουίλ Σμιθ για παραβιάσεις των Προτύπων Δεοντολογίας.
 

Ο ηθοποιός χαστούκισε τον Κρις Ροκ μετά από ένα αστείο για τη σύζυγό του, Τζάντα Πίνκετ Σμιθ, που έχει μιλήσει πολλές φορές ανοιχτά για την αλωπεκία.

Πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί στον Σμιθ – ο οποίος μόλις μια ώρα αργότερα κέρδισε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου – επετράπη να παραμείνει στην πρώτη σειρά των βραβείων μετά το περιστατικό. Την Τετάρτη, η Ακαδημία άφησε να εννοηθεί ότι προσπάθησε να απομακρύνει τον ηθοποιό από το κοινό.

«Τα πράγματα εξελίχθηκαν με τρόπο που δεν περιμέναμε», ανέφερε η Ακαδημία. «Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι ο κ. Σμιθ κλήθηκε να φύγει από την τελετή και το αρνήθηκε. Αναγνωρίζουμε ότι θα μπορούσαμε να είχαμε χειριστεί την κατάσταση διαφορετικά».

Η Ακαδημία είπε ότι ο Σμιθ θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό του γραπτώς, πριν συνεδριάσει ξανά το διοικητικό συμβούλιο, στις 18 Απριλίου. Όπως εξήγησε, τα πειθαρχικά μέτρα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν αναστολή, αποβολή ή άλλες κυρώσεις.

Η κινηματογραφική ακαδημία έχει ήδη καταδικάσει την επίθεση του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ επί σκηνής, αλλά την Τετάρτη χρησιμοποίησε πιο αυστηρή γλώσσα.

«Οι ενέργειες του κυρίου Σμιθ στα 94α Όσκαρ ήταν ένα βαθύτατα σοκαριστικό και τραυματικό γεγονός να παρακολουθείς από κοντά και από την τηλεόραση», ανέφερε η ακαδημία. «Κύριε Ροκ, σας ζητάμε συγγνώμη για όσα ζήσατε στη σκηνή μας και σας ευχαριστούμε για την αντοχή σας εκείνη τη στιγμή. Ζητούμε επίσης συγγνώμη από τους υποψηφίους, τους καλεσμένους και τους θεατές μας για όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια μιας εορταστικής εκδήλωσης».

Την ίδια στιγμή, ο απόηχος στο Χόλιγουντ δεν έχει ακόμη καταλαγιάσει, με πολλούς σταρ να καταδικάζουν το περιστατικό, ανάμεσά τους η Γουάντα Σάικς, που συμπαρουσίασε τα Όσκαρ με τις Έιμι Σούμερ και Ρεγκίνα Χολ, που δήλωσε αηδιασμένη μετά το χαστούκι, προσθέτοντας ότι δεν έπρεπε να επιτραπεί στον Σμιθ να παραμείνει και να αποδεχθεί το βραβείο του.

Στην ευχαριστήρια ομιλία του για το βραβείο Όσκαρ, ο Γουίλ Σμιθ ζήτησε συγγνώμη από την Ακαδημία, αλλά δεν αναφέρθηκε στον Κρις Ροκ. Τη Δευτέρα, ζήτησε τελικά συγγνώμη από τον κωμικό, την Ακαδημία και τους τηλεθεατές, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ήμουν εκτός ορίων και έκανα λάθος».

«Η βία σε όλες τις μορφές της είναι δηλητηριώδης και καταστροφική. Η συμπεριφορά μου στα χθεσινά βραβεία Όσκαρ ήταν απαράδεκτη και αδικαιολόγητη. Θα ήθελα να σου ζητήσω δημόσια συγγνώμη, Κρις. Ντρέπομαι και οι πράξεις μου δεν ήταν ενδεικτικές του άντρα που θέλω να είμαι. Δεν υπάρχει χώρος για βία σε έναν κόσμο αγάπης και καλοσύνης», ανέφερε στο Instagram.

Την Τετάρτη, ο Κρις Ροκ αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο περιστατικό. Σύμφωνα με ηχητικό απόσπασμα που δημοσίευσε το Variety, είπε ότι «ακόμη επεξεργάζεται αυτό που συνέβη» και ότι θα έχει περισσότερα να πει «κάποια στιγμή».

Μέχρι σήμερα, έχει αποβληθεί ένας πολύ μικρός αριθμός μελών της Ακαδημίας, συμπεριλαμβανομένων αρκετών κατηγορουμένων και καταδικασθέντων για επίθεση, όπως οι Χάρβεϊ Γουάινστιν, Ρομάν Πολάνσκι και Μπιλ Κόσμπι, καθώς επίσης ο ηθοποιός Καρμίν Καρίντι.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Διεθνή / Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Η άνοδος του «νέου Ελ Τσάπο», Μέντσο Οσεγέρα, του πιο ισχυρού άρχοντα ναρκωτικών παγκοσμίως. Πώς κυριαρχεί στην κοκαΐνη, ελέγχει καρτέλ και συνεργάζεται με πρώην εχθρούς
LIFO NEWSROOM
Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην τους από δικαστήριο της Μόσχας

Διεθνή / Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην από δικαστήριο της Μόσχας

«Το παράδοξο είναι πως βιαστές και δολοφόνοι στη Ρωσία καταδικάζονται σε 3 με 4 χρόνια, ενώ οι ακτιβιστές λαμβάνουν τερατώδεις ποινές για τις απόψεις τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μέλος του συγκροτήματος
LIFO NEWSROOM
Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Διεθνή / Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει «ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού» - Ο Αμερικανός γερουσιαστής είχε δεχθεί κριτική επειδή απέφευγε τον όρο
LIFO NEWSROOM
Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM