Όρμπαν: Υπάρχει ο φράχτης, δεν θα χρειαστεί να πυροβολούμε πρόσφυγες

Όρμπαν: Υπάρχει ο φράχτης, δεν θα χρειαστεί να πυροβολούμε πρόσφυγες Facebook Twitter
0

«Προστατεύουμε την Ευρώπη σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες που λένε ότι η διέλευση των συνόρων γίνεται σε προκαθορισμένα σημεία με ελεγχόμενο τρόπο και έπειτα από καταγραφή», δήλωσε ο Ούγγρος Πρωθυπουργός, απαντώντας στις επικρίσεις που προκάλεσε η κατασκευή φράχτη στα σύνορα με τη Σερβία προκειμένου να παρεμποδιστεί η είσοδος προσφύγων και μεταναστών στη χώρα.

Οταν ερωτήθηκε εάν οι συνοριοφύλακες έχουν εντολές να πυροβολήσουν, υποστήριξε ότι «δεν είναι αναγκαίο διότι θα υπάρχει ο φράκτης που δεν μπορεί να παραβιαστεί».

Σημείωσε δε ότι «όποιος παρόλα αυτά  θέλει να περάσει τον φράκτη πρέπει να συλλαμβάνεται και να ασκείται εναντίον του δίωξη. Η χρήση όπλων δεν θα είναι αναγκαία», πρόσθεσε.


Ζήτησε επίσς από τη Γερμανία και την Αυστρία να δηλώσουν ότι δεν θα δεχτούν άλλους πρόσφυγες γιατί, όπως είπε, αν δεν το κάνουν, τότε θα εισρεύσουν στην Ευρώπη πολλά εκατομμύρια άνθρωποι ακόμη.

«Εάν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης δεν αποκλεισθούν, δεν έχει νόημα να μιλούμε για ποσοστώσεις. Όταν σφραγισθούν τα εξωτερικά σύνορα και σταματήσει η παράνομη μετανάστευση, τότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για οποιαδήποτε λύση», επανέλαβε ο Ορμπάν.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Σύμφωνα με Αμερικανικά μέσα, ο Τραμπ είπε: «Μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου και τους πιο κοντινούς σου, αλλά πρέπει να φύγεις από τη χώρα τώρα», προσφέροντας ασφαλή διέλευση στον Μαδούρο
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Διεθνή / Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων εξαπλώνεται γρήγορα ανάμεσα στα γουρούνια και τους αγριόχοιρους, αποτελώντας σημαντικό οικονομικό κίνδυνο για την Ισπανία, μία από τις χώρες με τις μεγαλύτερες εξαγωγές χοιρινού στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Διεθνή / Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Ο διάσημος ηθοποιός ζήτησε συγγνώμη για τη δημοσιοποίηση «παραπληροφόρησης και ψευδών ισχυρισμών» εναντίον του Ισραήλ στα social media, όπου είχε εκφράσει την υποστήριξή του στην Παλαιστίνη
LIFO NEWSROOM