Σκληραίνει τη στάση της η Ουγγαρία - Ο πρωθυπουργός προειδοποιεί για φράχτη στα σύνορα

Σκληραίνει τη στάση της η Ουγγαρία - Ο πρωθυπουργός προειδοποιεί για φράχτη στα σύνορα Facebook Twitter
1

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε σήμερα πως η Ουγγαρία θα κατασκευάσει έναν φράχτη και στα σύνορά της με την Κροατία, η οποία είναι και αυτή μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε περίπτωση που τεράστιος αριθμός παράτυπων μεταναστών αρχίσουν να περνούν από αυτή την κατεύθυνση.


«Αν αναγκαστούμε να χτίσουμε ένα φράχτη μεταξύ Ουγγαρίας και Κροατίας, θα το κάνουμε», δήλωσε ο Ορμπάν σε συνέντευξη Τύπου, ενώ σημείωσε πως προτεραιότητα της χώρας του είναι η ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ με τη Σερβία.
Παράλληλα τόνισε πως οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν του πρότειναν μετεγκατάσταση αιτούντων άσυλο από την Ουγγαρία, αλλά θα σκεφτόταν ένα σύστημα αναδιανομής με ποσόστωση, αν γινόταν μια πρόταση.


Ερωτηθείς αν οι προτάσεις για ένα διευρυμένο σύστημα μετεγκατάστασης στην ΕΕ θα βοηθούσαν την Ουγγαρία, ο Ορμπάν, που επανέλαβε τις αντίθεσή του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο με το αιτιολογικό ότι τέτοιες ποσοστώσεις θα ενθάρρυναν περισσότερους μετανάστες να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, απάντησε πως δεν έχει ακούσει κάποια τέτοια πρόταση, αλλά θα την σκεφτόταν.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός επίσης τόνισε πως η Ουγγαρία είναι ενάντια στην αποδοχή πολλών μουσουλμάνων μεταναστών. «Δεν θέλουμε...να έχουμε ένα μεγάλο αριθμό μουσουλμάνων στην χώρα μας», είπε, επικαλούμενος την εμπειρία της Ουγγαρίας υπό την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραηλινή επιχείρηση κατά του Ιράν: Πρωτοφανής συντονισμός Μυστικών Υπηρεσιών και τεχνολογίας

Διεθνή / Πώς το Ισραήλ εισχώρησε στο Ιράν: Οι Μυστικές Υπηρεσίες, η τεχνολογία, οι «μεταμφιέσεις»

Απόρρητες τηλεφωνικές επικοινωνίες, hack σε τηλέφωνα, δορυφορικές εικόνες και εξελιγμένοι αλγόριθμοι δημιούργησαν μια «τράπεζα στόχων» που επέτρεψε ταυτόχρονες ακριβείς επιθέσεις κατά στρατιωτικών και πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Ιράν
LIFO NEWSROOM
Ρήγμα στον Λευκό Οίκο: Η οργή Τραμπ για την Τούλσι Γκαμπάρντ και οι προειδοποιήσεις για πυρηνικό πόλεμο με Ιράν

Διεθνή / Νέα ρήξη στον Λευκό Οίκο: Οργή Τραμπ για την επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών, Γκαμπάρντ για τα πυρηνικά του Ιράν

Η επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Τούλσι Γκαμπάρντ προειδοποιεί για τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου με το Ιράν, προκαλώντας ένταση στον Λευκό Οίκο - Πώς αντιδρά ο Τραμπ και τι σημαίνει για τη στρατηγική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.
LIFO NEWSROOM
Πού είναι ο «Άξονας Αντίστασης» του Ιράν: Γιατί οι σύμμαχοι της Τεχεράνης είναι άφαντοι μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ

Διεθνή / Πού είναι ο «Άξονας Αντίστασης» του Ιράν: Γιατί οι σύμμαχοι της Τεχεράνης είναι άφαντοι μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ

Οι σύμμαχοι του Ιράν, όπως η Χεζμπολάχ και οι Χούτι, εμφανίζονται αδρανείς μετά τις ισραηλινές επιθέσεις - Πώς οι γεωπολιτικές ισορροπίες αλλάζουν στη Μέση Ανατολή και τι φοβούνται οι ιρανικές παραστρατιωτικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να χτυπήσουν το Ιράν εντός ημερών, λέει το Bloomberg – Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να χτυπήσουν το Ιράν εντός ημερών, λέει το Bloomberg – Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Ανώτατοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ προετοιμάζονται για πιθανή επίθεση στο Ιράν, με φόντο την κλιμάκωση της έντασης με το Ισραήλ και τις διεθνείς διπλωματικές κινήσεις
LIFO NEWSROOM
Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Διεθνή / Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Οι αναλυτές λένε ότι το Κρεμλίνο δίνει προτεραιότητα στον δικό του πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, καθώς και στις σχέσεις του με τα έθνη του Κόλπου που δεν θέλουν ένα ισχυρότερο Ιράν
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ποιος ξύπνησε απότομα αυτον τον κρετίνο; Αν μπορούσαν οι φράχτες να λύσουν το πρόβλημα δε θα σουνα εκει ρε τιτανομέγιστε!Δεν κοιτάς μπας και τελειώσει η ιστορία στη Συρία ;; Αλλά πως να τελειώσει, έτσι όπως τα κάνανε Αμερικανοί , Βορειοευρωπαίοι και Ρώσσοι!!!Οπλα και πετρέλαιο ... και ας τα μωρά να πνίγονται και τους ηλίθιους σαν και αυτόν στον κόσμο τους!