Οργισμένος ο Ρέντσι ζητά την παραίτηση Ντάισελμπλουμ

Οργισμένος ο Ρέντσι ζητά την παραίτηση Ντάισελμπλουμ Facebook Twitter
0

Την άμεση παραίτηση του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ζητά με ανάρτησή του στο Facebook ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, μετά τις προσβλητικές δηλώσεις του τελευταίου ότι οι χώρες του Νότου ξόδεψαν τα χρήματα σε ποτά και γυναίκες.

Στο μήνυμά του, ο Ρέντσι αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο Ντάισελμπλουμ «έχασε μία τεράστια ευκαιρία να παραμείνει σιωπηλός» και «δεν αξίζει» να διατηρήσει τη θέση του ως επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Όσο πιο γρήγορα παραιτηθεί, τόσο το καλύτερο. Και για τον ίδιο και για την αξιοπιστία των ευρωπαϊκών θεσμών» ανέφερε ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός, για να προσθέσει: «Αν θέλει να προσβάλει την Ιταλία, καλύτερα να το κάνει σε κανένα μπαρ με αθλητικά στη χώρα του» και όχι από το βήμα που του δίνει ο θεσμικός του ρόλος.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή ενώ κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Εξετάζεται και η ανάπτυξη πολεμικών πλοίων ικανών να αναχαιτίζουν βαλλιστικούς πυραύλους στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως ανέφερε αξιωματούχος του Πενταγώνου
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία ανακοίνωσε τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Τουρκία ανακοίνωσε τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Η Τουρκία με την κόκκινη γραμμή στον χάρτη τέμνει το Αιγαίο στη μέση διεκδικώντας αντίστοιχη υφαλοκρηπίδα, ενώ αγνοεί το Δίκαιο της Θάλασσας και τα κυριαρχικά δικαιώματα των ελληνικών νησιών.
LIFO NEWSROOM
Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Διεθνή / Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Η συμφωνία AUKUS για μεταφορά πυρηνοκίνητων υποβρυχίων από ΗΠΑ προς Αυστραλία επανεξετάζεται από το Πεντάγωνο, με πολιτικές και στρατιωτικές εντάσεις να φουντώνουν
LIFO NEWSROOM