Οργή στην Ιταλία: Οπαδοί της Λάτσιο άπλωσαν πανό υπέρ του Μουσολίνι

Οργή στην Ιταλία: Οπαδοί της Λάτσιο άπλωσαν πανό υπέρ του Μουσολίνι Facebook Twitter
0

Οργή έχει προκαλέσει στην γειτονική Ιταλία, η απόφαση ακροδεξιών οπαδών της Λάτσιο να «τιμήσουν» τον φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, πριν τον επαναληπτικό ημιτελικό κυπέλλου με τη Μίλαν. 

Στους νοσταλγούς του φασισμού που συγκεντρώθηκαν χθες στην Piazzale Loreto, προστέθηκαν και ορισμένοι ακροδεξιοί οπαδοί της Ίντερ.

«Τιμή τον Μπενίτο Μουσολίνι», έγραφε το μεγάλο πανό που κρατούσαν οι οπαδοί, στο σημείο που κρεμάστηκε ο Μουσολίνι. Το πανό έφερε την υπογραφή των Irreducibles, μιας ομάδας ακροδεξιών οπαδών της Λάτσιο.

Στις 27 Απριλίου 1945, λίγο πριν την είσοδο των συμμαχικών στρατευμάτων στο Μιλάνο, ο Μουσολίνι κατευθυνόταν στην πόλη Κιαβέννα μαζί με την ερωμένη του Κλαρέττα Πετάτσι θέλοντας να διαφύγει στην Ελβετία, αλλά συνελήφθη από Ιταλούς παρτιζάνους.

Την επόμενη μέρα και οι δύο δικάστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από το ανώτατο αρχηγείο των «εθελοντικών σωμάτων Ελευθερίας» και εκτελέστηκαν μαζί με 16 ακόμη άτομα - τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης του Σαλό.

Τα πτώματά τους μεταφέρθηκαν και κρεμάστηκαν στην Piazzale Loreto που θεωρείται ένας από τους ιστορικούς χώρους της αντίστασης στο Μιλάνο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ BREXIT ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Brexit: Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν την επανένταξη στην ΕΕ, δέκα χρόνια μετά το δημοψήφισμα

Η αυξανόμενη στήριξη των Βρετανών για επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει το Εργατικό Κόμμα αντιμέτωπο με πολιτικά διλήμματα, καθώς η «προσεκτική στάση» του κινδυνεύει να του κοστίσει σε ψηφοφόρους
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΕΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗ

Διεθνή / Η Ευρώπη «αποφασίζει» για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς τους Αμερικανούς: Τι προτείνουν Μακρόν και Στάρμερ

Η ελευθερία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ αποτελεί άμεση προτεραιότητα, κυρίως με δεδομένες τις παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις που ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ειδήσεις / Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του, Ράμα Ντουάτζι, θα παραστούν στο φετινό Met Gala. Η απόφασή του έρχεται σε μια στιγμή που ο Μαμντάνι επιμένει δημόσια στο κόστος ζωής και στη φορολόγηση των πολύ πλούσιων.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΓΚΑΛΟΠ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

Διεθνή / Gallup: Η αύξηση της θρησκευτικότητας στους νέους άνδρες αλλάζει τις ισορροπίες μεταξύ των φύλων

Στις ΗΠΑ, το 42% των ανδρών ηλικίας 18 έως 29 ετών δηλώνει ότι η θρησκεία είναι «πολύ σημαντική» για τους ίδιους, ποσοστό αυξημένο αισθητά από το 28% που καταγραφόταν το 2022-2023
THE LIFO TEAM