Οργή στην Ισπανία: Αγνόησαν τις προειδοποιήσεις - Άνω των €4 δισ. η οικονομική καταστροφή

Οργή στην Ισπανία: Αγνόησαν τις προειδοποιήσεις - Άνω των €4 δισ. η οικονομική καταστροφή Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Ξεχειλίζει η οργή στην Ισπανία, καθώς οι αρχές κατηγορούνται πως αγνόησαν τις προειδοποιήσεις, ενώ η οικονομική καταστροφή εκτιμάται πως θα ξεπεράσει τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Εκτός του Φελίπε, της Λετίθια και του Σάντσεθ που έγιναν στόχος του οργισμένου πλήθους όταν εμφανίστηκαν τρεις ημέρες μετά την καταστροφή στη Βαλέθια, οι πολίτες κατηγορούν τον τοπικό κυβερνήτη Μαθόν πως αγνόησε τις προειδοποιήσεις για την καταστροφή.

Ο αριθμός των νεκρών στην ευρύτερη περιοχή της Βαλένθια ανέρχεται σε 214, όμως αναμένεται να αυξηθεί δραματικά, καθώς οι έρευνες για τους αγνοούμενους συνεχίζονται αδιάκοπα. 

Πλημμύρες στην Ισπανία: Ο Μαθόν αγνόησε επιδεικτικά και αλαζονικά τις προειδοποιήσεις

Όσο περνούν οι μέρες, και αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων αλλά και ο κόσμος συνειδητοποιεί το μέγεθος της καταστροφής τόσο ξεχειλίζει η οργή του. Από τη μια, για μη έγκαιρη ενημέρωση και από την άλλη, για την κακή διαχείριση της κρίσης. 

Το επόμενο Σάββατο έχει προγραμματιστεί μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Βαλένθιας με βασικό αίτημα την παραίτηση του τοπικού κυβερνήτη Κάρλος Μαθόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μαθόν λίγες ώρες πριν ξεσπάσει η καταιγίδα αγνόησε επιδεικτικά και με υπεροψία τις εισηγήσεις που είχε πάρει για την επικείμενη καταστροφή. «Αν είχε δραστηριοποιηθεί άμεσα σήμερα θα μιλούσαμε για πολύ λιγότερους νεκρούς», τονίζουν οι επικριτές του.

Τεράστια η οικονομική καταστροφή

Πέρα όμως, από τον αριθμό των νεκρών, που έχει ανέλθει στους 214, και σύμφωνα με τους αναλυτές, το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αναμένεται να αυξηθεί δραματικά, τεράστια είναι και η οικονομική καταστροφή. 

Σύμφωνα με το Εμπορικό Επιμελητήριο της Βαλένθιας έχουν πάθει ζημιές πάνω από 54.000 επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονταν 350.000 άνθρωποι. Έτσι εκτιμάται ότι το συνολικό κόστος θα φτάσει τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

1.900 αγνοούμενοι στις επίσημες λίστες

Οι δηλωμένοι αγνοούμενοι φτάνουν τους 1.900. Αν και υπάρχει σοβαρή περίπτωση πολλοί από αυτούς, να έχουν βρεθεί αλλά να μην έχουν αφαιρεθεί από τη λίστα αναζήτησης, το νούμερο είναι συγκλονιστικό. Όπως συγκλονιστική είναι και η κατάσταση στα νοσοκομεία της Βαλένθιας, τα οποία δηλώνουν υπερκορεσμό.

Οι αναζητήσεις των αρχών για τυχόν επιζώντες εστιάζονται πλέον στα σημεία τριών περιοχών. Στα παράλια όπου κατέληξαν τα νερά των ποταμών. Στα πάρκινγκ των πολυκατοικιών και καταστημάτων όπου εκτιμάται ότι εγκλωβίστηκαν πολλοί άνθρωποι στην προσπάθεια τους να πάνε να πάρουν τα αυτοκίνητα τους για να τα σώσουν από την ισχυρή βροχόπτωση και στους υπόγειους χώρους μεγάλων πολυκαταστημάτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

 
 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ράσελ Μπραντ: Θα παραθέσει ομιλία σε κολέγιο μετά τις κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ράσελ Μπραντ: Θα παραθέσει ομιλία σε κολέγιο μετά τις κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση

Ο ηθοποιός ανακοινώθηκε πως θα μιλήσει για την κουλτούρα του «cancel», για την ελευθερία του λόγου και τη λογοκρισία, μόλις οκτώ ημέρες μετά τις κατηγορίες εναντίον του
LIFO NEWSROOM
Καταγγελία πρώην στελέχους του Facebook: «Η Meta υπονόμευσε την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ»

Διεθνή / Καταγγελία πρώην στελέχους του Facebook: «Η Meta υπονόμευσε την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ»

Η Σάρα Γουίν-Γουίλιαμς κατηγορεί στελέχη της Meta ότι συνεργάστηκαν με το Πεκίνο, απέκρυψαν πληροφορίες από το Κογκρέσο και κατασκεύασαν «λογισμικό λογοκρισίας» για την Κίνα
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ έδωσε εντολή να μελετηθεί η «λύπη» των τρανς ατόμων μετά τη φυλομετάβαση

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ έδωσε εντολή να μελετηθεί η «λύπη» των τρανς ατόμων μετά τη φυλομετάβαση

Η εντολή αυτή έρχεται στον απόηχο πολυάριθμων μελετών που έχουν δείξει ότι η πλειονότητα των ατόμων δεν μετανιώνει για την επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου
LIFO NEWSROOM
Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Διεθνή / Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Η πρόσφατη συμφιλίωση της Madonna με τον Έλτον Τζον έβαλε τέλος σε μία μακροχρόνια διαμάχη, αλλά στον κόσμο της μουσικής πολλές ακόμη «κόντρες» δεν έχουν επιλυθεί
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική βιβλιοθήκη - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για ρατσισμό, φεμινισμό και το Ολοκαύτωμα

Διεθνή / ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική ακαδημία - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για το Ολοκαύτωμα

Η αυτοβιογραφία της Μάγια Αγγέλου «Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί» ήταν ένας από τους 381 τίτλους που αφαιρέθηκαν στο πλαίσιο «εξάλειψης της DEI»
LIFO NEWSROOM