Οργή στην Ινδία: Μια 19χρονη πέθανε μετά από ομαδικό βιασμό από τέσσερις άντρες

Οργή στην Ινδία: Μια 19χρονη πέθανε μετά από ομαδικό βιασμό από τέσσερις άντρες Facebook Twitter
0

Μια 19χρονη Ντάλιτ (πρώην «ανέγγιχτη) γυναίκα πέθανε όταν φέρεται να έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από τέσσερις άντρες ανώτερης κάστας, πυροδοτώντας οργής στην Ινδία

Η γυναίκα εισήχθη σε νοσοκομείο στο Δελχί πριν από δυο εβδομάδες, φέροντας σοβαρούς τραυματισμούς. Η επίθεση συνέβη στις 14 Σεπτεμβρίου στο βόρειο κρατίδιο της Ούταρ Πραντές. Τέσσερις άντρες συνελήφθησαν. 

Η είδηση του θανάτου της έχει προκαλέσει κύμα οργισμένων αντιδράσεων στα social media, με τον κόσμο να απαιτεί απόδοση δικαιοσύνης. 

Η αστυνομία δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης πως οι τέσσερις άντρες έσυραν τη γυναίκα σε ένα χωράφι, όπου φέρεται να την βίασαν. Στην επίθεση τραυματίστηκε πάρα πολύ σοβαρά. 

Ο αδερφός του θύματος επιβεβαίωσε τον θάνατό της στο BBC Hindi, λέγοντας πως δεν είχε γίνει καμία σύλληψη τις πρώτες δέκα ημέρες μετά το περιστατικό. «Την άφησαν να πεθάνει. Πάλευε για τη ζωή της για 14 ημέρες», είπε.  

Η οικογένεια είπε στην εφημερίδα Indian Express πως οι βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση ανέκαθεν  παρενοχλούσαν τους Ντάλιτ στην περιοχή τους. Κόμματα της αντιπολίτευσης καταδίκασαν την επίθεση. 

Οι Ντάλιτ είναι μερικοί από τους πιο καταπιεσμένους πολίτες της Ινδίας λόγω μιας ινδουιστικής ιεραρχίας που τους καταδικάζει να βρίσκονται στη «βάση». Οι άνθρωποι αυτοί είναι εκείνοι που συνήθως μαζεύουν τα σκουπίδια, καθαρίζουν τους δρόμους και δουλεύουν στα αποτεφρωτήρια.

Παρά τους προστατευτικούς νόμους, οι διακρίσεις απέναντι σε αυτόν τον πληθυσμό των περίπου 200 εκατομμυρίων πολιτών παραμένουν έντονες. 

Στο Twitter, ο θάνατός της είναι ανάμεσα στα κορυφαία θέματα συζήτησης, με πολλούς να την αποκαλούν «η ξεχασμένη Nirbhaya», μια αναφορά στον ομαδικό βιασμό και την δολοφονία στο Δελχί που σόκαρε τον κόσμο το 2012. 

Η 23χρονη φοιτήτρια φυσιοθεραπείας ονομάστηκε Nirbhaya -που σημαίνει ατρόμητη- από τον Τύπο καθώς σύμφωνα με τον ινδικό νομικό πλαίσιο δεν επιτρεπόταν να αποκαλυφθεί το όνομά της. 

Ο βιασμός και η σεξουαλική βία βρίσκονται στο επίκεντρο της Ινδίας από την επίθεση στο Δελχί το 2012, που οδήγησε σε διαμαρτυρίες και αλλαγές στους νόμους περί βιασμών. Ωστόσο δεν έχει υπάρχει κανένα σημάδι μείωσης στα εγκλήματα εναντίον γυναικών και κοριτσιών. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM