Οργή στη Σαγκάη για το σκληρό lockdown - Κάτοικοι ουρλιάζουν από τα παράθυρα

Οργή στη Σαγκάη λόγω σκληρού Lockdown: Βίντεο με κατοίκους να ουρλιάζουν από τα παράθυρα Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: GETTY IMAGES
0

Το γύρο του Διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που έρχεται από τη Σαγκάη στην Κίνα, η οποία βρίσκεται υπό το καθεστώς σκληρού lockdown, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Εδώ και τρεις εβδομάδες έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας στην κινεζική πόλη, με τους κατοίκους να δυσκολεύονται να προμηθευτούν αγαθά πρώτης ανάγκης.

Σε ένα από τα βίντεο, οι κάτοικοι ακούγονται να ουρλιάζουν από τα διαμερίσματά τους, ενώ την ίδια ηχούσαν προειδοποιήσεις σχετικά για την τήρηση των περιορισμών.

Oι κάτοικοι λεηλατούν τα σούπερ μάρκετ

Οι κάτοικοι της Σαγκάης δυσκολεύονται να προμηθευτούν κρέας, ρύζι και άλλα τρόφιμα εξαιτίας του lockdown. Οι αξιωματούχοι της πόλης έχουν παραδεχτεί ότι η πόλη αντιμετωπίζει «δυσκολίες», αλλά τονίζουν ότι προσπαθούν να βελτιώσουν την κατάσταση. Ένα άλλο βίντεο δείχνει κατοίκους να βγαίνουν στους δρόμους «σπάζοντας» την καραντίνα και να λεηλατούν σούπερ μάρκετ.

Το πρόσφατο κύμα κρουσμάτων είναι το χειρότερο στην Κίνα από την αρχή της πανδημίας προ δύο ετών.

Στο πλαίσιο της πολιτικής νοσηλείας όλων των κρουσμάτων, ανεξαρτήτως σοβαρότητας, σε μια ιατρική δομή και για να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες υγειονομικές απαιτήσεις, οι δημοτικές αρχές της πόλης ανακοίνωσαν τη μετατροπή μεγάλου συνεδριακού κέντρου σε προσωρινό νοσοκομείο, ικανό να φιλοξενήσει 50.000 ανθρώπους.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Διεθνή / Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Το πλήγμα ήρθε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά από άλλη επιχείρηση των ΗΠΑ, στην οποία σκοτώθηκαν 11 άτομα που η Ουάσινγκτον συνδέει με τη συμμορία Tren de Aragua από τη Βενεζουέλα
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις

Διεθνή / Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις μετά τα επεισόδια

Οι δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού ήρθαν μία μέρα μετά την πρόωρη διακοπή του ποδηλατικού αγώνα Vuelta a España, εξαιτίας επεισοδίων με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που οδήγησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM