OpenAI: Απέρριψε την προσφορά εξαγοράς από τον Μασκ - «Δεν είναι προς πώληση»

OpenAI: Απέρριψε την προσφορά εξαγοράς από τον Μασκ - «Δεν είναι προς πώληση» Facebook Twitter
Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Άλτμαν/ ΕΡΑ
0

Το διοικητικό συμβούλιο της OpenAI ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι απέρριψε την πρόταση του Έλον Μασκ για εξαγορά της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης έναντι 97,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η ανακοίνωση απηχεί τη δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της OpenAI, του Σαμ Άλτμαν, ο οποίος τόνισε προ ημερών ότι η εταιρεία «δεν πωλείται». «Η OpenAI δεν είναι προς πώληση και το διοικητικό συμβούλιο απέρριψε ομόφωνα την τελευταία προσπάθεια του κ. Μασκ να διαταράξει τον ανταγωνισμό του», αναφέρει ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Μπρετ Τέιλορ σε μήνυμα που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) που ανήκει στον Έλον Μασκ.

Η OpenAI έχει επί του παρόντος μια υβριδική δομή, ως μη κερδοσκοπική οργάνωση με ένα εμπορικό τμήμα. Η στροφή προς ένα κερδοσκοπικό μοντέλο, που ο Άλτμαν θεωρεί αναγκαία για την ανάπτυξη της εταιρείας, έχει κλιμακώσει τις εντάσεις με τον Μασκ. Την Τετάρτη, ο Μασκ είχε δηλώσει ότι θα αποσύρει την προσφορά του εάν η νεοφυής επιχείρηση (startup) διατηρήσει τον μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα της.

Το 2015 ο Έλον Μασκ και ο Σαμ Άλτμαν ήταν μεταξύ των 11 ιδρυτών της OpenAI, δημιουργού του ChatGPT, με τον πρώτο να προσφέρει χρηματοδότηση 45 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι σχέσεις τους διαταράχθηκαν από το 2018, όταν ο επικεφαλής της Tesla και της SpaceX αποχώρησε από την εταιρεία. Το υψηλό κόστος σχεδιασμού, εκπαίδευσης και ανάπτυξης μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης υποχρέωσε την OpenAI να αναζητήσει μια νέα δομή που θα έδινε στους επενδυτές μερίδιο ιδιοκτησίας και θα εξασφάλιζε πιο σταθερή διαχείριση. Η μετατροπή σε κερδοσκοπική εταιρεία απαιτεί έγκριση από τις αρχές της Καλιφόρνιας και του Ντέλαγουερ.

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις

Διεθνή / Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις μετά τα επεισόδια

Οι δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού ήρθαν μία μέρα μετά την πρόωρη διακοπή του ποδηλατικού αγώνα Vuelta a España, εξαιτίας επεισοδίων με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που οδήγησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Διεθνή / Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Τουρκία να επαναγοράσει τους S-400, καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις λόγω αυξημένης ζήτησης - Πώς η πρόταση επηρεάζει τις σχέσεις Άγκυρας με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ και τι σημαίνει για τα F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Διεθνή / «Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Μεγάλη διαδήλωση 50.000 ατόμων στην Άγκυρα ενάντια στη δικαστική απόφαση που απειλεί την ηγεσία του CHP - Ο Οζγκιούρ Οζέλ κάνει λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα» και επιτίθεται στην κυβέρνηση Ερντογάν
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Διεθνή / Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Ο Ρούμπιο έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι η αμερικανική διοίκηση δεν θα αντιταχθεί στην προσάρτηση αυτή - Αξιωματούχοι επισημαίνουν όμως τον κίνδυνο να διαταραχθούν οι Συμφωνιες του Αβραάμ
LIFO NEWSROOM