Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μπάιντεν - Πούτιν στη Γενεύη

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μπάιντεν - Πούτιν στη Γενεύη Facebook Twitter
Φωτογραφία των διευρυμένων συνομιλιών μεταξύ Μπάιντεν και Πούτιν στη Γενεύη - Πηγή φωτογραφίας: Υπουργείο Εξωτερικών Ρωσίας/Twitter
0

Η συνάντηση μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν ολοκληρώθηκε, μετά από περίπου 3,5 ώρες συνομιλιών, στη Γενεύη. 


Οι διευρυμένες διμερείς συνομιλίες, στις οποίες συμμετείχαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι και σύμβουλοι αμφότερων των χωρών, διήρκησαν πάνω από μία ώρα. Ενώ το αρχικό τετ-α-τετ των δύο ηγετών, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών, Μπλίνκεν και Λαβρόφ είχε διάρκεια λίγο άνω της 1,5 ώρας. 


Επιπλέον, υπήρξε μία διευρυμένη διμερής συνάντηση, όχι δύο μεγαλύτερες, όπως είχε προαναγγελθεί νωρίτερα. 
 


Αρχικά, ο Λευκός Οίκος είχε αναφέρει πως οι συνομιλίες θα διαρκούσαν 4 με 5 ώρες, ωστόσο, η σύνοδος ήταν πιο σύντομη απ'ό,τι ανέμενε η ομάδα Μπάιντεν. 

Οι δύο πρόεδροι πραγματοποιούν ξεχωριστές συνεντεύξεις Τύπου όπου θα δεχτούν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους. 

Το επεισόδιο με τους δημοσιογράφους 


Παλιός δημοσιογράφος του Λευκού Οίκου ανέφερε σήμερα πως η χαοτική παρουσία δημοσιογράφων κατά την έναρξη των συνομιλιών των δύο ηγετών, τού θύμισε τη συνάντηση Ρίγκαν - Γκορμπατσόφ στη Γενεύη το 1985. 

Η αίθουσα της συνάντησης ήταν τόσο συνωστισμένη από εκπροσώπους του διεθούς Τύπου, ώστε κάποια στιγμή ορισμένοι δημοσιογράφοι άρχισαν να συμπλέκονται με τους αξιωματικούς ασφαλείας της ρωσικής αντιπροσωπείας. 

Οι δημοσιογράφοι σπρώχνονταν μεταξύ τους για να αποκτήσουν πρόσβαση στην εικόνα των δύο ηγετών, με τους Ρώσους σωματοφύλακες να τους απωθούν πιο μακριά από το κόκκινο σχοινί που χώριζε τα μίντια από τους ηγέτες. Δεν έλειψαν οι φωνές και οι αντεγκλήσεις, με τους δύο ηγέτες και τους υπουργούς τους να κοιτούν απορημένοι ή και διασκεδάζοντας τις σκηνές χάους. 

Σημειώνεται πως πρόκειται για την πρώτη συνάντηση Μπάιντεν με τον Πούτιν, μετά την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον Αμερικανό πρόεδρο, τον περασμένο Ιανουάριο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM