Ολλανδία: Ανησυχούν οι δημοσιογράφοι μετά την εκλογική νίκη του Γκέερτ Βίλντερς

Ολλανδία: Ανήσυχη η Ένωση Δημοσιογράφων μετά την εκλογική νίκη του Γκέερτ Βίλντερς Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / EPA
0

Η νίκη στις βουλευτικές εκλογές του ακροδεξιού Γκέερτ Βίλντερς και του Κόμματος της Ελευθερίας (PVV) του οποίου ηγείται έχει προκαλέσει ανησυχίες στην Ολλανδική Ένωση Δημοσιογράφων.

Οι ανησυχίες των δημοσιογράφων συγκεντρώνονται στον αρνητικό αντίκτυπο στα μέσα ενημέρωσης που πιθανόν να έχει η εκλογική νίκη του Γκέερτ Βίλντερς. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της ένωσης ο Γκέερτ Βίλντερς υποκινεί την εχθρότητα και διατυπώνει απειλές εναντίον των δημοσιογράφων.

Σε σημερινές του δηλώσεις στο Άμστερνταμ ο γενικός γραμματέας της ένωσης των δημοσιογράφων, Τόμας Μπράνινγκ, ανέφερε πως ο Γκέερτ Βίλντερς έχει κάνει στο παρελθόν «ανησυχητικές δηλώσεις», όπως το 2021, όταν είχε χαρακτηρίσει «κοινωνικά αποβράσματα» τους δημοσιογράφους στην πλατφόρμα X, πρώην Twitter. Στη συνέχεια, επισήμανε: «Είδαμε ότι αυτό είχε έναν αντίκτυπο στη δυνατότητα των δημοσιογράφων να εργάζονται με ασφάλεια».

Να σημειωθεί πως τόσο ο Γκέερτ Βίλντερς όσο και το κόμμα του, το PVV, δεν θέλουν να συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται δημόσια μέσα ενημέρωσης με τα χρήματα των φορολογουμένων. Επ’ αυτού, ο γενικός γραμματέας της ένωσης των δημοσιογράφων τόνισε πως «το συμπέρασμα είναι ότι θέλει να καταργήσει τα δημόσια μέσα ενημέρωσης».

Αξίζει να αναφερθεί πως το κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς ήρθε πρώτο στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, κερδίζοντας 37 από τις 150 έδρες του κοινοβουλίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-DPA

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ δημοσίευσε στα social βίντεο «με ωμές εικόνες βίας» από τη δολοφονία γυναίκας

O Αμερικανός πρόεδρος για άλλη μία φορά χρησιμοποιεί τον θάνατο μίας γυναίκας για να ενισχύσει το αίσθημα φόβου γύρω από τη μετανάστευση και να στηρίξει πολιτικές μαζικών απελάσεων
THE LIFO TEAM
Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα την playlist που ακούει το πλήρωμα του Artemis II στο ταξίδι προς τη Σελήνη

Διεθνή / Η NASA μοιράστηκε την playlist του Artemis II για το ταξίδι στη Σελήνη

Από το Pink Pony Club της Τσάπελ Ρόαν μέχρι το Under Pressure των Queen και David Bowie, η NASA μοιράστηκε τα τραγούδια που έχουν επιλέξει οι αστροναύτες του Artemis II για τα πρωινά τους ξυπνήματα στο διάστημα. Η λίστα συνδέεται με μια παράδοση που ξεκινά από την εποχή του Apollo
THE LIFO TEAM