ΟΗΕ: Στην Άνγκελα Μέρκελ το βραβείο της Ύπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες

ΟΗΕ: Στην Αγκελα Μέρκελ το βραβείο για τους πρόσφυγες Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Στην πρώην Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ απονεμήθηκε το Βραβείο Προσφύγων Νάνσεν της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με ανάρτηση από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, «Η πρώην ομοσπονδιακή καγκελάριος της Γερμανίας Δρ. Άνγκελα Μέρκελ είναι η παγκόσμια νικήτρια του βραβείου προσφύγων Nansen 2022 της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες».

Η Μέρκελ υποδέχθηκε περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο το 2015 και το 2016 στο απόγειο του πολέμου στη Συρία.

Εκείνη την εποχή, η Μέρκελ προέτρεψε τους συμπατριώτες της στη Γερμανία να απορρίψουν τον διχαστικό εθνικισμό και αντ' αυτού να κρατήσουν «πνεύμα αυτοπεποίθησης και ελευθερίας, συμπόνια και ανοιχτό μυαλό».

Ο Filippo Grandi, Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ανέφερε ότι η πρώην καγκελάριος «Έδειξε τι μπορεί να επιτευχθεί όταν οι πολιτικοί αναλαμβάνουν κατάλληλη δράση και εργάζονται για την εξεύρεση λύσεων στις παγκόσμιες προκλήσεις αντί να μεταθέτουν απλώς την ευθύνη σε άλλους.»

Η επιτροπή επιλογής του Βραβείου δήλωσε ότι το βραβείο αυτό είναι φόρος τιμής στην προσπάθειά της να βρει «βιώσιμες μακροπρόθεσμες λύσεις» για όσους αναζητούν ασφάλεια, μεταξύ άλλων.

Η επιτροπή επιλογής του Βραβείου Προσφύγων Νάνσεν της Ύπατης Αρμοστείας τίμησε επίσης τέσσερις περιφερειακούς νικητές για το 2022: στην Αφρική, το Πυροσβεστικό Σώμα Mbera, μια εθελοντική προσφυγική ομάδα πυρόσβεσης στη Μαυριτανία, στην Αμερική, την Vicenta González, η οποία επί σχεδόν 50 χρόνια προσφέρει υπηρεσίες σε εκτοπισμένους και άλλους ευάλωτους ανθρώπους, στην Ασία και τον Ειρηνικό, την Meikswe Myanmar, μια ανθρωπιστική οργάνωση που βοηθάει τις κοινότητες που έχουν ανάγκη και στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, την Δρ. Nagham Hasan, την Ιρακινή γυναικολόγο που παρέχει ιατρική και ψυχοκοινωνική φροντίδα σε κορίτσια και γυναίκες Γιαζίντι που έχουν επιζήσει από διώξεις, έμφυλη βία κλπ.

Με πληροφορίες του UNHCR

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM