ΟΗΕ: Οι Ουκρανοί πρόσφυγες πλησιάζουν το 1,5 εκατ. 11 μέρες μετά τη ρωσική εισβολή

ΟΗΕ: Οι Ουκρανοί πρόσφυγες πλησιάζουν το 1,5 εκατ. 11 μέρες μετά τη ρωσική εισβολή Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Στο 1,5 εκατ. υπολογίζεται ότι θα φτάσει σήμερα ο αριθμός των προσφύγων, που εγκατέλειψαν την Ουκρανία ενώ μαίνεται η ρωσική εισβολή, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Ήδη χθες τα επίσημα στοιχεί του ΟΗΕ έκαναν λόγο για 351 άμαχους, που είχαν σκοτωθεί στην Ουκρανία από την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στις 24 Φεβρουαρίου. 

Οι τραυματίες μέχρι χθες υπολογίζονταν στους 707, αν και οι πραγματικοί αριθμοί είναι πιθανότατα «σημαντικά υψηλότεροι», ανέφερε το Σάββατο μια αποστολή παρακολούθησης του ΟΗΕ.

Οι περισσότερες απώλειες αμάχων προκλήθηκαν από «εκρηκτικά όπλα με ευρεία περιοχή πρόσκρουσης», συμπεριλαμβανομένων των βομβαρδισμών από βαρύ πυροβολικό, συστήματα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης, και από αεροπορικές επιδρομές ανέφεραν παρατηρητές από το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR).

«Το OHCHR πιστεύει ότι τα πραγματικά στοιχεία είναι σημαντικά υψηλότερα, ειδικά σε εδάφη που ελέγχονται από την κυβέρνηση, ιδιαίτερα δε, τις τελευταίες ημέρες, καθώς η λήψη πληροφοριών από ορισμένες τοποθεσίες όπου διεξάγονται έντονες εχθροπραξίες καθυστέρησε και σε πολλές περιπτώσεις εκκρεμεί ακόμη επιβεβαίωση», ανέφερε σχετικά.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπράιαν Τζόνσον: Ο μεγιστάνας που θέλει να αντιστρέψει τη βιολογική ηλικία ανέβασε νέα φωτογραφία

Διεθνή / Μπράιαν Τζόνσον: Αντιδράσεις για το project Baby Face - «Δείχνεις χλωμός, κουρασμένος και μεγάλος»

Ο μεγιστάνας που θέλει να αντιστρέψει τη βιολογική ηλικία φωτογραφήθηκε γυμνός και πόσταρε νέα selfie του, στην οποία υποτίθεται ότι θα έπρεπε να φαίνεται νεότερος, αλλά...
NEWSROOM