Οι τεχνολογικοί γίγαντες «υποκλίνονται» στον Τραμπ: Και ο Σαμ Άλτμαν θα δωρίσει 1 εκατ. δολάρια στην ορκωμοσία

Οι τεχνολογικοί γίγαντες «υποκλίνονται» στον Τραμπ: Και ο Σαμ Άλτμαν θα δωρίσει 1 εκατ. δολάρια στην ορκωμοσία Facebook Twitter
Σαμ Άλτμαν / Φωτ.: ΕΡΑ
0

Η OpenAI ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, ότι ο διευθύνων σύμβουλός της Σαμ Άλτμαν, σχεδιάζει να δωρίσει ένα εκατομμύριο δολάρια στο ταμείο για την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, μετά ενώνοντας τον αριθμό των εταιρειών και στελεχών τεχνολογίας που εργάζονται για να βελτιώσουν τις σχέσεις τους με τον κ. Trump.

«Ο πρόεδρος Τραμπ θα οδηγήσει τη χώρα μας στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και είμαι πρόθυμος να υποστηρίξω τις προσπάθειές του για να διασφαλίσω ότι η Αμερική θα παραμείνει μπροστά», ανέφερε ο Σαμ Άλτμαν σε γραπτή δήλωση που απέστειλε στους New York Times.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι τεχνολογικοί γίγαντες Amazon και Meta δήλωσαν ότι έκαστος θα δωρίσει ένα εκατομμύριο δολάρια στο ταμείο για την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, έχουν συγκρουστεί τα τελευταία χρόνια, καθώς ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει επικρίνει δημοσιεύματα της εφημερίδας The Washington Post, η οποία ανήκει στον Μπέζος. Αλλά πιο πρόσφατα, ο Τζεφ Μπέζος επαίνεσε τον Τραμπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δήλωσε ότι είναι «πολύ αισιόδοξος» για την επερχόμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ. 

Ο Τραμπ ασκεί εδώ και καιρό κριτική στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης της Meta, λέγοντας ότι λογοκρίνουν τις συντηρητικές απόψεις. Αλλά τις τελευταίες εβδομάδες, ο διευθύνων σύμβουλός της, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, συναντήθηκε με τον Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο.

Ο Σαμ Άλτμαν και η OpenAI προσέλαβαν πρόσφατα βασικά στελέχη που είχαν εργαστεί προηγουμένως για κυβερνήσεις των Δημοκρατικών.

Αυτό το καλοκαίρι, η OpenAI διόρισε τον Κρις Λεχέιν, έναν δικηγόρο που υπηρέτησε στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον, ως αντιπρόεδρο παγκόσμιων υποθέσεων. Ο νέος επικεφαλής οικονομολόγος της, Άαρον Τσατέρτζι, γνωστός ως «Ρόνι», υπηρέτησε ως ανώτερος οικονομολόγος στο Συμβούλιο Οικονομικών Συμβούλων του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και ως επικεφαλής οικονομολόγος στο υπουργείο Εμπορίου υπό τον Τζο Μπάιντεν.

Τα δώρα προς τις επιτροπές ορκωμοσίας, οι οποίες δεν έχουν όρια συνεισφοράς, είναι δημοφιλή μεταξύ επιχειρήσεων και ιδιωτών που επιθυμούν να ευνοήσουν την επερχόμενη κυβέρνηση.

Με πληροφορίες από New York Times

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς - και έβαλε όριο στις ευλογίες

Διεθνή / Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς και έβαλε όριο στις ευλογίες

Ο πρώτος Αμερικανός Πάπας δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να διχάζεται γύρω από τη σεξουαλικότητα, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν σκοπεύει να πάει πέρα από τη γραμμή του Φραγκίσκου για τις άτυπες ευλογίες ομόφυλων ζευγαριών.
THE LIFO TEAM
Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Διεθνή / Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Ο Ιταλός Filippo Sorcinelli δημιουργεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια τελετουργικά άμφια για το Βατικανό. Μετά τον Βενέδικτο ΙΣΤ΄ και τον Φραγκίσκο, τα σχέδιά του φορέθηκαν και από τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄, που βρέθηκε στη λίστα της Vogue με τους πιο καλοντυμένους ανθρώπους του 2025.
THE LIFO TEAM
NATO ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Γιατί ο πόλεμος στο Ιράν δείχνει ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να πολεμήσει τη Ρωσία

Από τις ελλείψεις σε πυρομαχικά μέχρι την ανεπαρκή χρηματοδότηση των ναυτικών δυνάμεων, η συμμαχία φαίνεται να βρίσκεται αρκετά μακριά από το να είναι πραγματικά έτοιμη για πόλεμο
THE LIFO TEAM