Οι Ρώσοι βομβάρδισαν τη Λβιβ: Επτά νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν τη Λβιβ: Επτά νεκροί και δεκάδες τραυματίες Facebook Twitter
0

Η ρωσική επίθεση, που πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στην πόλη Λβιβ στη δυτική Ουκρανία, στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, ανέφερε μέσω του Telegram ο δήμαρχος Αντρίι Σαντόβι.

Μετά τη φονική αυτή επίθεση, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τους συμμάχους του να βοηθήσουν στην αντιαεροπορική άμυνα και ζήτησε να επιτραπούν μεγάλου βεληνεκούς πλήγματα στο εσωτερικό της Ρωσίας. «Όποιος πείθει τους εταίρους να δώσουν στην Ουκρανία περισσότερες δυνατότητες μεγάλου βεληνεκούς για να απαντήσει όπως πρέπει στον τρόμο, εργάζεται για να εμποδίσει ακριβώς αυτού του είδους τα ρωσικά τρομοκρατικά πλήγματα σε ουκρανικές πόλεις», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν μία ημέρα μετά την πιο φονική μεμονωμένη φετινή επίθεση, όταν η Ρωσία έπληξε με δύο βαλλιστικούς πυραύλους στρατιωτικό ινστιτούτο στην πόλη Πολτάβα της κεντρικής Ουκρανίας, σκοτώνοντας 50 ανθρώπους και τραυματίζοντας εκατοντάδες άλλους.Μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν στη Λβιβ από την επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλο ήταν ένα 14χρονο κορίτσι, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ενώ πέντε παιδιά βρίσκονται μεταξύ των τραυματιών, ανέφερε μέσω του Telegram ο περιφερειακός κυβερνήτης Μακσίμ Κοζίτσκιι.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram, στο οποίο ο δήμαρχος εικονίζεται ανάμεσα στα συντρίμμια ενός κατεστραμμένου κτιρίου, δήλωσε πως υπέστησαν ζημιές περισσότερες από 50 κτιριακές δομές, από σχολεία μέχρι κατοικίες και κλινικές, οι περισσότερες στην καρδιά της πόλης.

Αυτόπτης μάρτυρας στην πόλη ανέφερε επίσης στο Ρόιτερς πως υπάρχουν ζημιές σε κτίρια.

Στη γειτονική Πολωνία απογειώθηκαν σήμερα πολεμικά αεροσκάφη για τρίτη φορά σε οκτώ ημέρες για να διασφαλίσουν την ασφάλεια του εθνικού εναέριου χώρου της, ανακοίνωσε η επιχειρησιακή διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων. «Ήταν άλλη μια νύχτα με πολλή δουλειά για ολόκληρο το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας στην Πολωνία εξαιτίας ... των πληγμάτων που πραγματοποιήθηκαν από τη μεγάλου βεληνεκούς αεροπορία της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε η διοίκηση μέσω του X.

Η Ρωσία έπληξε σήμερα επίσης το Κίεβο και άλλες περιφέρειες με πυραύλους, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Η Ρωσία σφυροκοπά τις τελευταίες ημέρες την Ουκρανία με εκατοντάδες πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη και μερικοί Ρώσοι στρατιωτικοί μπλόγκερ αναφέρουν πως πρόκειται για την απάντηση της Μόσχας στην πρόσφατη επιδρομή του Κιέβου στο ρωσικό έδαφος.

Η Ρωσία δεν έχει ακόμα σχολιάσει τις επιθέσεις στην Πολτάβα και τα σημερινά πλήγματα στη Λβιβ και το Κίεβο.

Με πληροφορίες από Reuters

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Διεθνή / Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Το BBC βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς θεσμικής αναταραχής, που δεν περιορίζεται σε ένα μεμονωμένο δημοσιογραφικό σφάλμα, αλλά αγγίζει τον τρόπο διοίκησης και τη σχέση του οργανισμού με την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM
ANTIFA ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Antifa: Ποιες δύο ελληνικές οργανώσεις χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές

Οι δύο αυτές ελληνικές οργανώσεις μπαίνουν στη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Ξένες Τρομοκρατικές Οργανώσεις (FTOs) και τους Ειδικά Καθορισμένους Διεθνείς Τρομοκράτες (SDGTs)
LIFO NEWSROOM
10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Διεθνή / 10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Στις 13 Νοεμβρίου 2015, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο Μπατακλάν στη διάρκεια συναυλίας, προκαλώντας μία από τις πιο πρωτοφανείς και αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM