Οι Ρώσοι βομβάρδισαν τη Λβιβ: Επτά νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν τη Λβιβ: Επτά νεκροί και δεκάδες τραυματίες Facebook Twitter
0

Η ρωσική επίθεση, που πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στην πόλη Λβιβ στη δυτική Ουκρανία, στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, ανέφερε μέσω του Telegram ο δήμαρχος Αντρίι Σαντόβι.

Μετά τη φονική αυτή επίθεση, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τους συμμάχους του να βοηθήσουν στην αντιαεροπορική άμυνα και ζήτησε να επιτραπούν μεγάλου βεληνεκούς πλήγματα στο εσωτερικό της Ρωσίας. «Όποιος πείθει τους εταίρους να δώσουν στην Ουκρανία περισσότερες δυνατότητες μεγάλου βεληνεκούς για να απαντήσει όπως πρέπει στον τρόμο, εργάζεται για να εμποδίσει ακριβώς αυτού του είδους τα ρωσικά τρομοκρατικά πλήγματα σε ουκρανικές πόλεις», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν μία ημέρα μετά την πιο φονική μεμονωμένη φετινή επίθεση, όταν η Ρωσία έπληξε με δύο βαλλιστικούς πυραύλους στρατιωτικό ινστιτούτο στην πόλη Πολτάβα της κεντρικής Ουκρανίας, σκοτώνοντας 50 ανθρώπους και τραυματίζοντας εκατοντάδες άλλους.Μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν στη Λβιβ από την επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλο ήταν ένα 14χρονο κορίτσι, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ενώ πέντε παιδιά βρίσκονται μεταξύ των τραυματιών, ανέφερε μέσω του Telegram ο περιφερειακός κυβερνήτης Μακσίμ Κοζίτσκιι.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram, στο οποίο ο δήμαρχος εικονίζεται ανάμεσα στα συντρίμμια ενός κατεστραμμένου κτιρίου, δήλωσε πως υπέστησαν ζημιές περισσότερες από 50 κτιριακές δομές, από σχολεία μέχρι κατοικίες και κλινικές, οι περισσότερες στην καρδιά της πόλης.

Αυτόπτης μάρτυρας στην πόλη ανέφερε επίσης στο Ρόιτερς πως υπάρχουν ζημιές σε κτίρια.

Στη γειτονική Πολωνία απογειώθηκαν σήμερα πολεμικά αεροσκάφη για τρίτη φορά σε οκτώ ημέρες για να διασφαλίσουν την ασφάλεια του εθνικού εναέριου χώρου της, ανακοίνωσε η επιχειρησιακή διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων. «Ήταν άλλη μια νύχτα με πολλή δουλειά για ολόκληρο το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας στην Πολωνία εξαιτίας ... των πληγμάτων που πραγματοποιήθηκαν από τη μεγάλου βεληνεκούς αεροπορία της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε η διοίκηση μέσω του X.

Η Ρωσία έπληξε σήμερα επίσης το Κίεβο και άλλες περιφέρειες με πυραύλους, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Η Ρωσία σφυροκοπά τις τελευταίες ημέρες την Ουκρανία με εκατοντάδες πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη και μερικοί Ρώσοι στρατιωτικοί μπλόγκερ αναφέρουν πως πρόκειται για την απάντηση της Μόσχας στην πρόσφατη επιδρομή του Κιέβου στο ρωσικό έδαφος.

Η Ρωσία δεν έχει ακόμα σχολιάσει τις επιθέσεις στην Πολτάβα και τα σημερινά πλήγματα στη Λβιβ και το Κίεβο.

Με πληροφορίες από Reuters

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM