Την τελευταία βδομάδα σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί ποτέ σε αρκετές περιοχές του βορείου ημισφαιρίου της Γης.

 

Όπως παραδέχονται ειδικοί στην Washington Post, μεμονωμένα τα περιστατικά δεν μπορούν να αποδοθούν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

 

Ωστόσο, οι συνεχιζόμενες ακραίες θερμοκρασίες που παρουσιάζονται ακόμη και σε μέρη που πολλοί δε θα το περιμέναμε, κάνουν τους ίδιους να ανησυχούν πως βρισκόμαστε μπροστά σε μια διαδικασία γενικής ανόδου των θερμοκρασιών παγκοσμίως. 

 

Μεταξύ των περιοχών που σημείωσαν ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών ήταν η Μεγάλη Βρετανία.

 

 

 

Ο καύσωνας χτύπησε επίσης και αρκετές περιοχές της Ανατολικής Ευρώπης. Σε Γεωργία και Αρμενία οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου, σημειώνοντας ρεκόρ όλων των εποχών στην περιοχή. 

 

Στο Ομάν της Μέσης Ανατολής το θερμόμετρο έπιασε τους 46 βαθμούς. 

 

 

 

Ιδιαίτερα, όμως, υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν και στην Αμερική. Ένα τεράστιο θερμό κύμα φαίνεται πως είχε και συνεχίζει να καλύπτει ένα μεγάλο κομμάτι των ανατολικών ΗΠΑ και του Καναδά. 

 

Στο Καναδά, και συγκεκριμένα σε Μόντρεαλ και Οτάβα, οι υψηλές θερμοκρασίες συνδυάστηκαν και με ρεκόρ μεγαλύτερων ποσοστών υγρασίας, κάτι που έκανε τη ζωή για τους κατοίκους τους ακόμη πιο δύσκολη.