No.1

Οι οδηγοί φορτηγών χρησιμοποιούν το κινητό τους κατά το 9% του χρόνου οδήγησης, σύμφωνα με έρευνα

Οι οδηγοί φορτηγών χρησιμοποιούν το κινητό του κατά το 9% του χρόνου οδήγησης, σύμφωνα με έρευνα Facebook Twitter
0

Οι οδηγοί φορτηγών περνούν κατά μέσο όρο το 9% του χρόνου οδήγησης χρησιμοποιώντας το κινητό τους τηλέφωνο, όπως φάνηκε από μικρής κλίμακας μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία.

Η συγκεκριμένη έρευνα διεξήχθη από την ανεξάρτητη ερευνητική υπηρεσία Cerema για λογαριασμό της Ένωσης Γαλλικών Εταιρειών Αυτοκινητοδρόμων (ASFA) και οι συμμετέχοντες δέχτηκαν την εγκατάσταση εσωτερικών και εξωτερικών καμερών στις καμπίνες των φορτηγών τους. Αν και οι οδηγοί γνώριζαν ότι η συμπεριφορά τους καταγραφόταν, εντούτοις κατά μέσο όρο χρησιμοποιούσαν το τηλέφωνό τους δέκα φορές την ώρα κατά τη διάρκεια της οδήγησης, με μέση διάρκεια χρήσης τα 32 δευτερόλεπτα.

Η διάρκεια της περιόδου, όπου οι οδηγοί σταμάτησαν να κοιτάζουν το δρόμο ήταν 2,4 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο, με μέγιστο τα επτά δευτερόλεπτα. Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου είχαν διανύσει από 60 έως και 175 μέτρα σε περίπτωση που ταξίδευαν 90 χλμ/ώρα. Και όλα αυτά όταν μιλάμε για επαγγελματίες οδηγούς.

Η ASFA προειδοποίησε ότι η αυξημένη απόσπαση της προσοχής αποτελεί μέρος της συμπεριφοράς που έχει δημιουργηθεί από την εμφάνιση της πανδημίας. Από τις αρχές του έτους μέχρι και τέλος Σεπτεμβρίου, συνολικά 136 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε γαλλικούς αυτοκινητόδρομους, σε σύγκριση με τους 126 θανάτους που είχαμε την ίδια περίοδο το 2019.

Από την άλλη αξίζει να σημειώσουμε μια ακόμη έρευνα στη Γαλλία όπου έδειξε ότι το 73% των οδηγών παραδέχθηκαν ότι χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους όταν οδηγούν. Η έρευνα που έγινε πριν λίγους μήνες σε οδηγούς από 18 και πάνω αποτύπωσε το μεγάλο πρόβλημα, καθώς αυτό το ποσοστό έφθασε στο 84% στους οδηγούς ηλικίας 25-34 ετών.

Ακόμη ένα στοιχείο ήταν ότι από τους οδηγούς που παραδέχθηκαν ότι έχουν χρησιμοποιήσει το κινητό τους τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της οδήγησης, το 10% απάντησε ότι έχει συμμετάσχει σε τηλεφωνικό μίτινγκ ή video call από το κινητό του μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ το 11% των οδηγών παραδέχθηκε ότι οδηγεί έχοντας το κινητό τηλέφωνο στο χέρι ή το αυτί του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM
Μελέτη UCLA: Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε LGBTQ+ ερωτήσεις από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε ερωτήσεις περί σεξουαλικού προσανατολισμού από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Μελέτη του UCLA Williams Institute συνδέει τις αλλαγές με το εκτελεστικό διάταγμα του 2025 για τον ορισμό του φύλου σε ομοσπονδιακό επίπεδο και προειδοποιεί ότι η απουσία δεδομένων SOGI ενδέχεται να επηρεάσει την καταγραφή ανισοτήτων και τη χάραξη πολιτικών για LGBTQ+ κοινότητες.
THE LIFO TEAM
ΝΤΑΒΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΜΠΟΡΓΚΕ ΜΠΡΕΝΤΕ

Διεθνή / Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Παραιτείται ο CEO μετά από έρευνα για τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επσταϊν

Η αποχώρησή του από τον φορέα που διοργανώνει το ετήσιο συνέδριο στο Νταβός έρχεται λιγότερο από έναν μήνα μετά τη δημοσιοποίηση νέας δέσμης εγγράφων που συνδέονται με την υπόθεση Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ

Διεθνή / Τι ακολουθεί για τον Άντριου μετά τη σύλληψή του και πού βρίσκεται η Σάρα Φέργκιουσον;

Bιογράφος της βασιλικής οικογένειας τονίζει ότι η «κηλίδα» των πράξεων του Άντριου επηρεάζει και υπονομεύει συνολικά τη μοναρχία, κάτι πρωτοφανές για τη σύγχρονη εποχή
THE LIFO TEAM