Στη λίστα των 10 κορυφαίων αγορών video games περιλαμβάνονται τέσσερις ασιατικές χώρες, το Μεξικό και η Ρωσία, αφήνοντας χώρο για τις ΗΠΑ και μόνο για τρεις ευρωπαϊκές χώρες.

 

Τα στοιχεία του Statista Digital Market Outlook δείχνουν ότι τα βιντεοπαιχνίδια είναι πράγματι μια εξαιρετικά δημοφιλής και κερδοφόρα βιομηχανία σε όλον τον κόσμο, με έσοδα που φέτος εκτιμώνται στα 154,6 δισ. δολάρια. 

 

Η μεγαλύτερη αγορά, η Κίνα, θα έχει εκτιμώμενο κύκλο εργασιών 49,3 δισ. δολαρίων το 2021, που αναμένεται να ανέλθει σε 71,2 δισ. δολάρια το 2025- πολύ πιο μπροστά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, στη δεύτερη θέση, όπου τα βιντεοπαιχνίδια αναμένεται να αποφέρουν 42,5 δισ. δολάρια.

 

Η Ιαπωνία, στην τρίτη θέση, παραμένει επίσης μια εξαιρετική αγορά για video games, καθώς αναμένεται να ξεπεράσει τα 24 δισ. δολάρια το 2025, τέσσερις φορές περισσότερο από τα αντίστοιχα έσοδα σε Νότια Κορέα, Ηνωμένο Βασίλειο ή Ινδία.

 

Τα παιχνίδια για κινητά αποφέρουν παγκοσμίως το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από βιντεοπαιχνίδια- περίπου 70%. Το ποσοστό είναι ακόμη υψηλότερο στην Κίνα, αγγίζοντας το 84% και στο Μεξικό με 74%.

 

Οι κορυφαίες αγορές video games στον κόσμο- Ποιες χώρες έχουν τα μεγαλύτερα έσοδα