Οι καταιγίδες στην Αίγυπτο γέμισαν σκορπιούς δρόμους και σπίτια- Τσίμπησαν εκατοντάδες

Οι καταιγίδες στην Αίγυπτο γέμισαν σκορπιούς δρόμους και σπίτια- Τσίμπησαν εκατοντάδες Facebook Twitter
0

Σκορπιοί στην Αίγυπτο τσίμπησαν μέχρι θανάτου τρεις ανθρώπους στη νότια πόλη Ασουάν μετά τις σφοδρές καταιγίδες που τους έβγαλαν σε δρόμους και σπίτια.

Περίπου 450 ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν από τσίμπημα σκορπιού, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

Η χαλαζόπτωση και η καταιγίδα στην περιοχή κοντά στον ποταμό Νείλο την Παρασκευή ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, με αποτέλεσμα οι σκορπιοί ξεβράζονται συνεχώς στους δρόμους, ενώ έχουν «ενοχληθεί» και τα φίδια.

Επιπλέον δόσεις αντιδότου έχουν διατεθεί σε ιατρικά κέντρα χωριών κοντά σε βουνά και ερήμους, δήλωσε αξιωματούχος υγείας στο πρακτορείο ειδήσεων Al-Ahram .

Οι γιατροί έχουν σταματήσει τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 για να αντιμετωπίσουν τα εκατοντάδες περιστατικά τσιμπημάτων, πρόσθεσε.

Οι πολίτες κλήθηκαν να παραμείνουν στο σπίτι και να αποφεύγουν μέρη με πολλά δέντρα.

Η Αίγυπτος φιλοξενεί ένα είδος σκορπιού, που είναι από τους πιο θανατηφόρους στον κόσμο. Το δηλητήριο ενός τέτοιου σκορπιού μπορεί να σκοτώσει σε λιγότερο από μία ώρα.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΗΕ ΡΩΣΙΑ ΙΣΤΑΗΛ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Ο ΟΗΕ προσθέτει το Ισραήλ και τη Ρωσία στη «μαύρη λίστα» για σεξουαλική βία εν μέσω συγκρούσεων

Ο οργανισμός αναφέρει περιστατικά κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού ανδρών κρατουμένων, από τις δυνάμεις ασφαλείας κυβερνήσεων που έχουν εμποδίσει την πρόσβαση των ερευνητών του ΟΗΕ
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: Ο Τραμπ αποχώρησε από τη συνεδρίαση χωρίς την «τελική απόφαση» που δεσμεύτηκε ότι θα έπαιρνε

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι σκόπευε να λάβει μια «οριστική απόφαση» σε σχέση με την ενδεχόμενη συμφωνία με το Ιράν - Η αντίδραση της Τεχεράνης στην επιμονή του για τα πυρηνικά
THE LIFO TEAM