Οι καταιγίδες στην Αίγυπτο γέμισαν σκορπιούς δρόμους και σπίτια- Τσίμπησαν εκατοντάδες

Οι καταιγίδες στην Αίγυπτο γέμισαν σκορπιούς δρόμους και σπίτια- Τσίμπησαν εκατοντάδες Facebook Twitter
0

Σκορπιοί στην Αίγυπτο τσίμπησαν μέχρι θανάτου τρεις ανθρώπους στη νότια πόλη Ασουάν μετά τις σφοδρές καταιγίδες που τους έβγαλαν σε δρόμους και σπίτια.

Περίπου 450 ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν από τσίμπημα σκορπιού, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

Η χαλαζόπτωση και η καταιγίδα στην περιοχή κοντά στον ποταμό Νείλο την Παρασκευή ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, με αποτέλεσμα οι σκορπιοί ξεβράζονται συνεχώς στους δρόμους, ενώ έχουν «ενοχληθεί» και τα φίδια.

Επιπλέον δόσεις αντιδότου έχουν διατεθεί σε ιατρικά κέντρα χωριών κοντά σε βουνά και ερήμους, δήλωσε αξιωματούχος υγείας στο πρακτορείο ειδήσεων Al-Ahram .

Οι γιατροί έχουν σταματήσει τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 για να αντιμετωπίσουν τα εκατοντάδες περιστατικά τσιμπημάτων, πρόσθεσε.

Οι πολίτες κλήθηκαν να παραμείνουν στο σπίτι και να αποφεύγουν μέρη με πολλά δέντρα.

Η Αίγυπτος φιλοξενεί ένα είδος σκορπιού, που είναι από τους πιο θανατηφόρους στον κόσμο. Το δηλητήριο ενός τέτοιου σκορπιού μπορεί να σκοτώσει σε λιγότερο από μία ώρα.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι σελέμπριτι που έχουν μιλήσει ανοικτά για τη διάγνωσή τους με διπολική διαταραχή

Διεθνή / Οι σελέμπριτι που έχουν μιλήσει ανοικτά για τη διάγνωσή τους με διπολική διαταραχή

Μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου μίλησαν δημόσια για το πώς είναι να ζεις με διπολική διαταραχή, συμβάλλοντας στην αποδόμηση στερεοτύπων γύρω από την ψυχική υγεία
THE LIFO TEAM