Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν τους βομβαρδισμούς στο Ιράκ

Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν τους βομβαρδισμούς στο Ιράκ Facebook Twitter
2
Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν τους βομβαρδισμούς στο Ιράκ Facebook Twitter

Τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων έπληξαν θέσεις των μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος του Ιράκ σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Twitter του Πενταγώνου.

Tα δύο αμερικανικά F-18 έπληξαν θέσεις του πυροβολικού του Ισλαμικού Κράτους στην πρωτεύουσα πρωτεύουσας Ερμπίλ. Οι στόχοι κρίνεται ότι απειλούσαν το αμερικανικό προσωπικό το οποίο εδρεύει στην πόλη όπως υπογράμμισε το Πεντάγωνο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα είχε δώσει το πράσινο φως για στοχευμένες αεροπορικές επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών που ελέγχουν ένα τμήμα του βόρειου Ιράκ. Αυτές οι αεροπορικές επιδρομές είναι οι πρώτες που διεξάγονται από τα τέλη του 2011, οπότε και τα αμερικανικά στρατεύματα αποχώρησαν από το Ιράκ.

 

 Ο πρόεδρος Ομπάμα τόνισε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει στην αποστολή χερσαίων δυνάμεων στην περιοχή και πως δεν τίθεται θέμα εμπλοκής των ΗΠΑ σε νέο πόλεμο στο Ιράκ.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντινούπολη: «Ίσως δεν χρειαστεί συνάντηση με Πούτιν», λέει ο Ζελένσκι - «Έτοιμοι για συμβιβασμούς» δηλώνουν οι Ρώσοι

Διεθνή / «Ίσως δεν χρειαστεί συνάντηση με Πούτιν», λέει ο Ζελένσκι - «Έτοιμοι για συμβιβασμούς» δηλώνουν οι Ρώσοι

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πιθανούς συμβιβασμούς και να τους συζητήσουμε» είπε ο Βλαντιμίρ Μεντίνσκι - Ο Ζελένσκι κατηγόρησε τους Ρώσους για ασέβεια
LIFO NEWSROOM
Ο Ζελένσκι στέλνει τον υπουργό Άμυνας στην Κωνσταντινούπολη – Κατηγορεί τη Ρωσία ότι δεν θέλει ειρήνη

Διεθνή / Ο Ζελένσκι στέλνει τον υπουργό Άμυνας στην Κωνσταντινούπολη – Κατηγορεί τη Ρωσία ότι δεν θέλει ειρήνη

Οι συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη ξεκινούν σε κλίμα δυσπιστίας και χαμηλών προσδοκιών, με τις πραγματικές εξελίξεις να εξαρτώνται από την πολιτική βούληση των δύο προέδρων που παραμένουν εκτός τραπεζιού: του Πούτιν και του Τραμπ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Όσο κι αν ακούγεται παράλογο, με τον Σαντάμ Χουσεΐν το Ιρακ είχε μία σχετική σταθερότητα. Από τότε που τον έριξαν και ποιός ξέρει για πόσα ακόμα χρόνια στο Ιρακ θα επικρατεί χάος.Πολύ φοβάμαι οτι αντίστοιχη περίπτωση είναι και η Λιβύη.