Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής δασμών 60 δισ. δολαρίων στην Κίνα

Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής δασμών 60 δισ. δολαρίων στην Κίνα Facebook Twitter
EPA
0

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει στις κινεζικές εισαγωγές τελωνειακούς δασμούς ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στους τομείς της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών.

Όπως μετέδωσαν σήμερα αμερικανικά ΜΜΕ, οι δασμοί θα επιβληθούν σε βάρος περίπου 100 κινεζικών προϊόντων, σύμφωνα με πηγή που είναι ενήμερη για τις συζητήσεις.

Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε αναφέρει σε υπουργούς και σε συμβούλους του ότι ήθελε να πλήξει «σύντομα» την Κίνα με δασμούς και περιορισμούς στις επενδύσεις, ως απάντηση για την κλοπή της πνευματικής ιδιοκτησίας, έγραψε το Politico, που επικαλείται τρεις «έγκυρες πηγές».


Ο Αμερικανός εκπρόσωπος για το Εμπόριο Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ πρότεινε ένα πακέτο δασμών επί των κινεζικών εισαγωγών ύψους 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όμως η πρότασή του απορρίφθηκε από τον μεγιστάνα, καθώς έκρινε πως ήταν ανεπαρκής.


Η πρόταση που παρέμεινε στο τραπέζι ήταν η επιβολή τελωνειακών δασμών ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μεταδίδουν σήμερα τα ΜΜΕ.


«Δεν μπορούμε να παραμείνουμε άπραγοι στις ασυγκράτητες και άδικες εμπορικές πρακτικές σε βάρος της χώρας μας» έγραψε σήμερα σε ένα tweet ο Ντόναλντ Τραμπ.
Αργότερα σήμερα, ο μεγιστάνας αναμένεται να συναντηθεί, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Μιζούρι (κεντρικές ΗΠΑ), με εκπροσώπους της Boeing, προτού παραστεί σε μια συζήτηση με θέμα τη μείωση των φόρων και την φορολογική μεταρρύθμιση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Μαντλίν» πλησιάζει τη Γάζα - Εντολή να επέμβει έχει ο στρατός του Ισραήλ

Διεθνή / Το «Μαντλίν» πλησιάζει τη Γάζα - Εντολή να επέμβει έχει ο στρατός του Ισραήλ

Ο Ισραηλινός υπουργός Ίσραελ Κατς έδωσε εντολή στον στρατό να εμποδίσει την πορεία του σκάφους που κινείται αργά προς την αποκλεισμένη Γάζα διά θαλάσσης - Δεν φοβόμαστε, απαντούν οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» από τον υπ. Άμυνας

Διεθνή / Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» - «Δεν θα φτάσετε στη Γάζα»

«Προς την αντισημίτρια Γκρέτα και τους φίλους της, το μήνυμα είναι σαφές: Γυρίστε πίσω, δεν θα φτάσετε στη Γάζα», λέει ο Ίσραελ Κατς - Πλησιάζουν την αποκλεισμένη περιοχή οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Διεθνή / Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Ντοκουμέντα και μαρτυρίες αποκαλύπτουν ότι το Πεντάγωνο διέδιδε σκόπιμα ψευδείς πληροφορίες για UFO από τη δεκαετία του ’50, για να κρύψει μυστικά εξοπλιστικά προγράμματα
LIFO NEWSROOM
Ο Ερντογάν μιλά για ειρήνη, αλλά το χέρι του δείχνει πόλεμο

Ανάλυση / Ο Ερντογάν μιλά για ειρήνη, αλλά το χέρι του δείχνει πόλεμο

Η διπλή ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκαλύπτει μια Τουρκία σε κρίση: λόγια για ειρήνη, αλλά πράξεις καταστολής, αυταρχισμού και στρατιωτικοποίησης. Ανάλυση της πολιτικής πραγματικότητας πίσω από τις υποσχέσεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ