Οι χοίροι, το τελευταίο «θύμα» της ενεργειακής κρίσης στη Γερμανία - Σε ιστορικό χαμηλό ο αριθμός τους

Οι χοίροι, το τελευταίο «θύμα» της ενεργειακής κρίσης στη Γερμανία - Σε ιστορικό χαμηλό ο αριθμός τους Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Ιστορικό χαμηλό στη Γερμανία καταγράφουν τα κοπάδια χοίρων καθώς και οι φάρμες εκτροφής τους, καθώς οι παραγωγοί αγωνίζονται να αντεπεξέλθουν στην εκτίναξη των τιμών, λόγω ενεργειακής κρίσης.

Τόσο ο αριθμός των ζώων, όσο και των χοιροτροφικών μονάδων μειώθηκαν «λόγω της επίμονα δύσκολης οικονομικής κατάστασης» ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη η Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Στατιστικής (Destatis), προσθέτοντας πως η μεγάλη αύξηση σε ενέργεια, έξοδα λιπασμάτων και ζωοτροφών εκτόξευσαν το κόστος παραγωγής. 

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, έως τις 3 Νοεμβρίου αυτού του έτους είχαν καταγραφεί στη χώρα 21.3 εκατομμύρια χοίροι, κατά 10% λιγότεροι από το 2021 και σχεδόν 20% από το 2020, αριθμός που συνιστά τον χαμηλότερο όλων των εποχών. 

Επιπλέον, η χώρα έχασε 1.900 χειροτροφεία φέτος. 

Τον Οκτώβριο, τον τελευταίο μήνα με διαθέσιμα στοιχεία, το κόστος παραγωγής της βιομηχανίας κτηνοτροφίας (για όλα τα κρέατα) είχε εκτιναχθεί κατά 47% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους, καταδεικνύουν τα δεδομένα της Destatis. 

Τα νεότερα αυτά στοιχεία αποτελούν άλλο ένα πλήγμα στη γερμανική βιομηχανία που είναι αντιμέτωπη με την αύξηση των τιμών στην ενέργεια, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τον περασμένο Φεβρουάριο. 

Πολλοί παραγωγοί σε κοστοβόρους σε ενέργεια τομείς της βιομηχανίας -μεταλλουργίες, χημικά, υαλουργία, έκαναν περικοπές στην παραγωγή τους, ενώ άλλοι προχώρησαν σε απολύσεις, μείωση προσωπικού και μεταφορές των εγκαταστάσεών τους σε φθηνότερα μέρη του εξωτερικού για αντεπεξέλθουν. 

Για τη χειροτροφία συγκεκριμένα, τα ενεργειακά κόστη δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Μια έξαρση του ιού της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στην ανατολική Γερμανία καθώς και η μείωση εξαγωγών στην Κίνα, λόγω της αυστηρής πολιτικής «μηδενικής Covid- επέτεινε το πρόβλημα στη βιομηχανία. 

Με πληροφορίες από CNN


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Διεθνή / Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Τον προηγούμενο μήνα, η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, υπεύθυνη για τα όπλα στα γυρίσματα της ταινίας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για ανθρωποκτονία εξ αμελεία
NEWSROOM