Φώτισαν το «Σπίτι των Χριστουγέννων» με 60.000 λαμπάκια και τους έστειλαν απειλητική επιστολή λόγω ενεργειακής κρίσης

Φώτισαν το «Σπίτι των Χριστουγέννων» με 60.000 λαμπάκια αλλά τους έστειλαν απειλητική επιστολή λόγω ενεργειακής κρίσης Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Ένα ζευγάρι στη βορειοδυτική πόλη Ντέλμενχορστ τη Γερμανίας έλαβε σήμερα μια απειλητική επιστολή επειδή φωταγώγησε το σπίτι του, το «Σπίτι των Χριστουγέννων» όπως είναι γνωστό, με 60.000 εορταστικά λαμπιόνια.

Η Μαρτίνα Μπόρχαρτ, είπε ότι η επιστολή ήταν ανώνυμη και οι συντάκτες της απείλησαν να καταστρέψουν τις διακοσμήσεις αν δεν σβήσουν τα λαμπιόνια.

Στην επιστολή γινόταν αναφορά στη ενεργειακή κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα.

«Σοκαριστήκαμε», είπε η Μπόρχαρτ, τονίζοντας ότι η ίδια και ο σύζυγός της υπέβαλαν μήνυση στην αστυνομία, η οποία ερευνά την υπόθεση για απόπειρα εκβιασμού, όπως τόνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Δεν είναι γνωστό ποιος έστειλε την επιστολή ενώ οι αρχές ανέφεραν ότι αστυνομικοί θα κάνουν περιπολίες έξω από το σπίτι.

Το «Σπίτι των Χριστουγέννων» στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας φημίζεται για την έντονη χριστουγεννιάτικη διακόσμησή του, την οποία η Μπόρχαρτ χρειάζεται μήνες για να στήσει όπως κάνει κάθε χρόνο την τελευταία 20ετία. Στο σπίτι της δε, συγκεντρώνονται οι ντόπιοι κάθε χρόνο για να παρακολουθήσουν τα φωτάκια να αναβοσβήνουν.

Η Μαρτίνα Μπόρχαρτ επέμεινε δε, ότι θα κρατήσει τα διακοσμητικά λαμπιόνια αναμμένα. «Δεν θα τους αφήσουμε να μας καταβάλλουν», είπε.

Διευκρίνισε ότι συγκεντρώνουν και δωρεές από ανθρώπους που περνάνε και κοιτάζουν τη φωτεινή διακόσμηση.

Τα έσοδα που συγκεντρώνει το ζευγάρι από τις πωλήσεις του δημοφιλούς γερμανικού χριστουγεννιάτικου ποτού Glühwein πηγαίνουν στο τοπικό σχολείο τα οποία χρησιμοποιούνται για να χρηματοδοτείται η θεραπευτική ιππασία για παιδιά.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ/dpa

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ