Οι γονείς του πέταξαν την συλλογή πορνό. Τους πήγε στα δικαστήρια. Δικαιώθηκε- Αποζημίωση 30.000 δολ.

Οι γονείς του πέταξαν την συλλογή πορνό. Τους πήγε στα δικαστήρια. Δικαιώθηκε- Αποζημίωση 30.000 δολ. Facebook Twitter
0

Ένας Αμερικανός έσυρε τους γονείς του στα δικαστήρια στο Μίτσιγκαν, όταν έμαθε πως είχαν πετάξει την συλλογή του από πορνό. Και δικαιώθηκε. 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 43χρονος Ντέιβιντ Γουέρκινγκ αποφάσισε να επιστρέψει στο πατρικό του σπίτι, στο Γκραντ Χέιβεν, ύστερα από έναν γάμο που κατέληξε σε διαζύγιο. Δέκα μήνες αργότερα, και αφού ο άνδρας είχε μετακομίσει στο Μάντσι της Ιντιάνα, συνειδητοποίησε πως κάτι έλειπε από τα πράγματά του.

Όσο κι αν έψαξε ανάμεσα στις κούτες κατά τη μετακόμιση, εκείνη με την προσωπική συλλογή με ταινίες και περιοδικά πορνογραφικού περιεχομένου είχε «κάνει φτερά». Έκπληκτος, ο Γουέρκινγκ έλαβε ένα email από τον πατέρα του, στο οποίο τον ενημέρωνε πως είχε φροντίσει να ξεφορτωθεί για λογαριασμό του ολόκληρη τη συλλογή του (περιελάμβανε και άλλα αντικείμενα), αξίας, σύμφωνα με τον ίδιο 29.000 δολαρίων.

«Ειλικρινά, Ντέιβιντ, σου κάναμε μεγάλη χάρη όταν ξεφορτωθήκαμε όλα αυτά τα πράγματα» έγραφε ο πατέρας του.

Εκείνο που δεν ανέμεναν ωστόσο οι γονείς του 43χρονου ήταν να βρεθούν απέναντί του στην αίθουσα ενός δικαστηρίου. Ο Γουέρκινγκ τους κατήγγειλε πως πέταξαν, χωρίς την άδειά του, τα προσωπικά του αντικείμενα και τελικά δικαιώθηκε από την έδρα. Δικαστής στο Μίτσιγκαν επέβαλε χρηματικό πρόστιμο 30.441 δολαρίων.

Όπως υποστήριξε ο δικηγόρος του ενάγοντα, οι γονείς του δεν αρνήθηκαν ποτέ πως πέταξαν τη συλλογή του γιου τους, αντίθετα παραδέχτηκαν κατ’ εξακολούθηση πως ήταν εκείνοι που την κατέστρεψαν. 

Από την πλευρά των γονιών, η υπεράσπιση υποστήριξε πως είχαν δικαίωμα να το κάνουν ως ιδιοκτήτες του σπιτιού στο οποίο φιλοξενούνταν ο 43χρονος. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να προβάλουν κανένα έγγραφο ή κάποιο καταστατικό, που να αναφέρει ρητά πως ως ιδιοκτήτες έχουν το δικαίωμα να διαχειρίζονται όπως επιθυμούν τα αντικείμενα εντός της ιδιοκτησίας τους. 

Το δικαστήριο δεν πείστηκε και διέταξε το ζευγάρι να πληρώσει και για τα έξοδα συνηγόρου του γιου τους, 14.500 δολάρια. 

Με πληροφορίες από Guardian

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τουρκία εντείνει τις πιέσεις για την απόκτηση αεροσκαφών Eurofighter και F-35

Διεθνή / Η Τουρκία εντείνει τις πιέσεις για την απόκτηση αεροσκαφών Eurofighter και F-35

Η Τουρκία σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την καλυτέρευση των σχέσεων με τη Δύση τα τελευταία χρόνια για να προσθέσει 40 Eurofighter Typhoon, για τα οποία υπέγραψε προκαταρκτική συμφωνία τον Ιούλιο, και μελλοντικά αμερικανικά F-35
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ διαψεύδει τη «Wall Street Journal»: «Fake news» το “πράσινο φως” στο Κίεβο για πλήγματα εντός Ρωσίας

Διεθνή / Ο Τραμπ διαψεύδει τη «Wall Street Journal»: «Fake news» το “πράσινο φως” στο Κίεβο για πλήγματα εντός Ρωσίας

Ο Τραμπ χαρακτήρισε το ρεπορτάζ «fake news», επιμένοντας ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση και ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν να οδηγηθούν σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Πορτογαλία: Η κρίση στα νοσοκομεία οδηγεί σε αύξηση των γεννήσεων μέσα στα ασθενοφόρα

Διεθνή / Πορτογαλία: Η κρίση στα νοσοκομεία οδηγεί σε αύξηση των γεννήσεων μέσα στα ασθενοφόρα

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου καλείται η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την μεταφορά μίας εγκύου, όπως και εκείνες όπου πυροσβέστες αναγκάζονται να αναλάβουν τον ρόλο του μαιευτήρα
LIFO NEWSROOM
Ζευγάρι στη Γαλλία απήγαγε και βασάνιζε 45χρονη: Την είχαν σε υπόγειο 5 χρόνια και την έπλεναν με χλωρίνη

Διεθνή / Ζευγάρι στη Γαλλία απήγαγε και βασάνιζε 45χρονη: Την είχαν σε υπόγειο 5 χρόνια και την έπλεναν με χλωρίνη

Η 45χρονη γυναίκα «εξαφανίστηκε» για τις αρχές από τον Απρίλιο του 2022, όταν εκδόθηκε το διαζύγιό της, κοιμόταν σε μια ξαπλώστρα, έκανε την ανάγκη της σε ένα δοχείο ή σε πλαστικές σακούλες
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Η πρόεδρος του μουσείου ζητά να εγκατάσταση αστυνομικού τμήματος

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Η πρόεδρος του μουσείου ζητά εγκατάσταση αστυνομικού τμήματος

Η πρόεδρος του Λούβρου ζητά αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας μετά τη μεγάλη ληστεία ιστορικών κοσμημάτων. Σχέδιο για νέο αστυνομικό τμήμα και εκσυγχρονισμό βιντεοεπιτήρησης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση τού χρωστά 230 εκατ. δολάρια - «Μηνύω τον εαυτό μου»

Διεθνή / Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση τού χρωστά 230 εκατ. δολάρια - «Μηνύω τον εαυτό μου»

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο πρόκειται για αποζημίωση λόγω ομοσπονδιακών ερευνών, στις οποίες υπεβλήθη κατά τη διάρκεια και μετά την πρώτη του θητεία
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Ποιες οι υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στη Γάζα και τους Παλαιστινίους, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο

Διεθνή / Ισραήλ: Ποιες οι υποχρεώσεις του απέναντι στη Γάζα και τους Παλαιστινίους, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο

Το Ισραήλ δεν συμμετείχε στη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ωστόσο Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε σε δημοσιογράφους πως πρόκειται για μια «κατάχρηση του διεθνούς δικαίου»
LIFO NEWSROOM