Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα εμβολίασαν πάνω από 51.000 εκτοπισμένα παιδιά στο Χαλέπι

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα εμβολίασαν πάνω από 51.000 εκτοπισμένα παιδιά στο Χαλέπι Facebook Twitter
EPA/MOHAMMED BADRA
0

Περισσότερα από 51.000 εκτοπισμένα παιδιά εμβολίασαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στο δυτικό Χαλέπι της Συρίας, στο πλαίσιο εκστρατείας μαζικού εμβολιασμού παιδιών.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ξεκίνησαν στις 7 Απριλίου, σε συνεργασία με τη συριακή ομάδα ανοσοποίησης και τη Διεύθυνση Υγείας Χαλεπίου, εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού παιδιών κατά της ιλαράς, της ερυθράς, του πνευμονιόκοκκου και των επιπλοκών του, που περιλαμβάνουν μηνιγγίτιδα και λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Η εκστρατεία διήρκησε 10 ημέρες και κάλυψε περισσότερες από 119 κοινότητες σε διάφορες πόλεις, χωριά και καταυλισμούς.

Συνολικά, εμβολιάστηκαν περισσότερα από 51.000 παιδιά.

«Ο εμβολιασμός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης των λοιμωδών νοσημάτων και είναι ιδιαίτερα σημαντικός σε περιοχές όπου το σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει, όπως στη Συρία. Μετά από πολλά χρόνια πολέμου, υπάρχουν παιδιά χωρίς καμία εμβολιαστική κάλυψη. Όλα τους κινδυνεύουν από πολλές ασθένειες, και μπορεί να παρουσιαστεί μια επιδημία» τονίζει η ιατρική συντονίστρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη βόρεια Συρία, δρ Μαρία Απαρετσίντα Ροντρίγκεζ Ράντο.

Ωστόσο, οι ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα αντιμετώπισαν ορισμένες δυσκολίες εξαιτίας του συνεχιζόμενου πολέμου.

«Κάποιες ομάδες αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν μοτοσικλέτες αντί για αυτοκίνητα, για να παρακάμψουν δρόμους που είχαν κλείσει εξαιτίας των συνεχιζόμενων συγκρούσεων σε ορισμένες περιοχές» λέει ο Μοάζ Ντιάμπ, τεχνικός υπεύθυνος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην περιοχή.

Η υπεύθυνη ιατρικών δραστηριοτήτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Συρία, δρ Άντζελα Μαρτίνεζ Γκαμέρο, προσθέτει: «Εντείνουμε τις προσπάθειές μας, προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι όλα τα παιδιά είναι καλυμμένα. Ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους της παροχής φροντίδας υγείας σε εκτοπισμένους ανθρώπους είναι ο εμβολιασμός».

Από το 2016, η δυτική επαρχία του Χαλεπίου στη βόρεια Συρία δέχεται εσωτερικά εκτοπισμένους που έχουν απομακρυνθεί από πολιορκημένες περιοχές, όπως η ανατολική πόλη του Χαλεπίου, η Χομς, η νότια Χάμα και, πρόσφατα, η ανατολική Γούτα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ