Οι Γερμανοί νοσταλγούν το μάρκο

Οι Γερμανοί νοσταλγούν το μάρκο Facebook Twitter
1

Σχεδόν τα δύο τρίτα των Γερμανών πιστεύουν ότι θα ήταν καλύτερα αν είχαν ακόμη ως νόμισμα τους το μάρκο και όχι το ευρώ,  σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα. Τα αποτελέσματα της έρευνας που έγινε για λογαριασμό του γερμανικού ιδρύματος Bertelsmann, έδειξε ακόμη ότι το αντίστοιχο ποσοστό των Γάλλων που πιστεύει ότι με το φράγκο θα ήταν καλύτερα, είναι 36%.

Οι Γερμανοί απαντούν ακόμη, σε ποσοστό 49% ότι θα ήταν καλύτερα αν δεν υπήρχε η Ε.Ε. ενώ κάτι τέτοιο πιστεύει το 34% των Γάλλων.

Πάντως, παρά  τον έντονο σκεπτικισμό που επικρατεί στη Γερμανία για το ευρώ, το 69% των Γερμανών εκτιμά ότι η Ε.Ε. είναι ένα πρότυπο για τον υπόλοιπο κόσμο, τη στιγμή που το ίδιο πιστεύει το 56 τοις εκατό των Γάλλων και το 59 τοις εκατό των Πολωνών.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια