Οι ανθρακωρύχοι έκαναν "μαύρη πορεία" στη Μαδρίτη

Οι ανθρακωρύχοι έκαναν "μαύρη πορεία" στη Μαδρίτη Facebook Twitter
0

Εκατοντάδες απεργοί ανθρακωρύχοι, φορώντας κόκκινα φουλάρια και κράνη έφτασαν από τη βόρεια Ισπανία στη Μαδρίτη, προκειμένου να πάρουν μέρος στην αποψινή "μαύρη πορεία"του κλάδου.

Υπό τα συνθήματα «Νάτοι, είναι οι ανθρακωρύχοι!» και «Η Μαδρίτη καίγεται», η πορεία που έφτασε από την Αραγονία, στη βορειοανατολική Ισπανία, διέσχισε το πρωί τα τελευταία χιλιόμετρα μέχρι την ισπανική πρωτεύουσα και συναντήθηκε με μια άλλη πορεία που προερχόταν από τις περιοχές της Αστούριας και της Λεόν, στη βορειοδυτική Ισπανία.

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, οι ανθρακωρύχοι επί δύο μήνες διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση των δημοσίων επιδοτήσεων του τομέα που αποφάσισε η δεξιά κυβέρνηση της χώρας, υποστηρίζοντας πως καταδικάζει το επάγγελμα. «Πρέπει να κάνουμε την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ότι οι πόλεις των ανθρακωρύχων πρέπει να επιβιώσουν, όπως και ο άνθρακας, που είναι μια τοπική πηγή ενέργειας και μια καλή αγορά», δήλωσε ο Αντόνιο Ρίσκο, ένας ανθρακωρύχος 52 ετών.

Σημειώνεται ότι οι Βρυξέλλες έχουν αποφασίσει τη διακοπή των κρατικών επιδοτήσεων του τομέα των ανθρακωρυχείων έως το τέλος του 2018. Σύμφωνα με τα συνδικάτα, η μείωση των επιχορηγήσεων κατά 63% που προβλέπεται για φέτος απειλεί περίπου 30.000 θέσεις εργασίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM